Zestawy Woj. Pomorskie podstawa

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialbym aby wszyscy z woj. pomorskiego umieszczali tutaj swoje zestawy z ustnej maturki. Ja mam egzamin w czwartek i umieszcze tutaj swój zestaw. Moze komus sie przyda;)
JA mam 18 Maja ustną
Jestem z województwa Lubuskiego
W Piątek wieczorem napisze co było.
Zastaw nr 9 woj. Pomorskie

*OBRAZEK: Kobieta stoi przed sklepem gdzie jest stoisko z warzywami. Trzyma w reku pomidory. pytan nie pamietam do obrazka. Cos o zdrowym odzywainu sie chyba.

A
Zapraszasz kolege z Austri do Polski nad morze.

-Zapytaj sie kiedy moze przyjechac
-Powiedz mu co ma ze soba zabrac
-powiedz jaka bedzie pogoda w najblizszych dniach

B
Byles u rodziny niemieckiej na wakacjach.
-opisz ta rodzine
-napisz co robiliscie w wolnym czasie
-powiedz dlaczego chca zaprosic cie ponownie na wakcje

C
Twój kolega pil alkohol i chce prowadzic samochód.
-powiedz mu ze nie powinien prowadzic w tym stanie
-zaprzecz jego argument i podaj swoje przeciwko jego.
-zaproponuj inny srodek lokomocji

*INNE OBRAZKI moich kolegów: 1.Kobieta prasuje koszule.(dlaczego to robi?) 2. Powódz: dwóch mezczyzn pomaga komus wydostac sie z domu. 3. Przejscie dla pieszych, ludzie niepelnosprawni. 4.Niemiecka drózyna pilkarska siedzi w szatni, trener im cos tlumaczy. 5.Boisko pilkarskie drózyna strzlila bramke.
6. Matka z dzieckiem lezy w szpitalu. 7. Kobieta w szpitalu lezy na lózku, lekarz oglada zdjecie z rendgenu kreglosupa. 8. Protest lekarzy, zadaja wyzszych plac.( gwizdek).
8. Kobieta siedzi przd komputerem( chyba pracuje) 9. Cos z terroryzmem.
Mialem wczoraj maturke z niemieckiego, cholernie sie balem, ale poszlo zaskakujaco dobrze.
Hej,maturke mam 22 maja;-))) Potrezbuje ZESTAWÓW Z WOJEWÓDZTWA ŁODZKIEGO!!!!!Prosze odezwijcie sie,jesli macie.Moj adres to [email] Z gory dziekuje!czekam na odpowiedz!!!!!
hello elo 87 wlasnie zdaje mature z niemieckiego masz moze wiecej tych zestawow z tego roku z pomorskiego ( glownie obrazki mnie interesuja) z gory dzieki za pomoc bede wdzieczny:) moze gg podaj jak mozesz
Ode mnie z klasy zdawalo niemiecki 14 osób, wiecej obrazków nie znam. Wymienilem te które mieli moi koledzy. Zestawów jest 40 takze zycze powodzenia.

Rózne sytuacje które udalo mi sie zapamietac:

1.Dlaczego zakupy w malym sklepie sa lepsze od zakupów w hipermarkeecie.
2. Powiedz ze nie chcesz jechac w góry, zaproponuj wyjazd nad morze.
jestes pewnien ze 40?? to stosunkowo malo jakbys mial jakies nowe informacje o zestawach to napisz 3469581 bede wdzieczny:)
40 zestawów na kazde woj. napewno. Jak bede cos mial to umieszcze tutaj.
OBRAZKI: 1. Terrorysta wrzuca granat do pojazdu, uciekaja ludzie.
2. Jakis zamach, ludzie uciekaja wszytko w plomieniach, strazak gasi pozar.

Negocjowanie:( przy obrazku z niepelnosprawnymi)

Twój kolega wszedzie sie spónia.
-zaproponuj mu kupno komórki
-on tam cos wymysli ze nie chce komórki
-zaproponuj mu cos innego np (zegarek z budzikiem)
Temat przeniesiony do archwium.