ustna matura/ niemiec/ łódzkie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, witam wszystkich maturzystów, prosze zamieszczajcie tutaj swoje zestawy z matury ustnej,nie zapomnijcie podać nr zostawu,Chciałbym uporządkować te zestawy nie tylko dla siebie:) chodzi mi główinie o województwo łódzkie i świetokrzyskie bo podono są takie same, Powodzenia na ustnej i nie zapomnijcie dodać swoich zestawów.
Hej, dzisiaj miałem ustny rozszerzony i zdobyłem 19/20 pkt. Wylosowałem zestaw 4. - stymulus: rynek pracy, zmiany w nim, potrzeba dostosowania się do zmieniajacych sie trendów na rynku pracy, uzasadnij dlaczego są te zmiany, dwa obrazki (1. rysunek - ludzie z różnych zawodów; 2. zdjęcie - gazeta, zaznaczona oferta pracy), wykres - 4 sektory gospodarki na przełomie lat 1882-2010 (tj. zatrudnienie), 3 teksty. Tematy do dyskusji - 1.W-F w Polsce, dlaczego nielubiany, co z tym trzeba zrobić; 2. (chyba najbardziej atrakcyjny) Czy nowe środki komunikacji zastąpią usługi pocztowe ?
Koleżanka wylosowała 2.Zestaw - Stymulus: życie na wsi czy w mieście, tematy do dyskusji - 1.Nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że to było coś o modzie samochodach etc.; 2. Mobbing. Zdawaliśmy w woj. świętokrzyskim (OKE ŁÓDŹ). Pozdrawiam.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia