Do przyszłych germanistów!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Ktoś z was wybiera się na UAM?? Jak myślicie od ilu % z niemca i polaka roz będą przyjmować tam i na innych dobrych uniwerkach? Na ile % oceniacie wasze matury?
czesc.uam nie ustalil od ilu % bedzie przyjmowal.procenty maja byc przeliczone na punkty no i bedzie przyjmowal tych z najlepszym wynikiem. wydaje mi sie ze zalezy to glownie od przebiegu matury bo wcale latwa nie byla wiec jak ona pojdzie slabo to beda przyjmowac ze slabszymi wynikami.
czesc, własnie jestem w tej samej sytuacji, tez nie wiem, a chciałabym wiedziec , bo juz słyszałam opinie ze uczelnie i tak sobie przeprowadza jeszcze egzaminy, to by było bardzo nie fair w stosunku do nas, chyba za duzo tego, ale mniejsza o to, mam ten sam problem, bo mogliby cos ustalic, nie weim czy mam sie tak wogole pchac... pozdrawiam i juak sie cos dowiesz dasz znac? ?ja tez z miła checia sie odezwie jak sie cos dowiem konkretnego.
jejciu ja tez jestem tego ciekawa,ale czytając wypowiedzi innych lekko się dołuję , bo ja będę mieć jedynie po 80% z poszczególnych cześći jezyka niemieckiego :9 a Wam jak poszło?
niemiec to moze i 2 razy po 100% ale polski wielka niewiadoma buu ale czekam wciaz z nadzieja..