MATURA USTNA POZIOM ROSZERZONY!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 92
poprzednia |
Piszcie co mieliście na maturze- poziom rozszerzony. Nie komentujcie tutaj tylko piszcie na jaki temat stymulus i jaki temat do prezentacji. Prosze zeby nie komentowac bo zasmieca sie wtedy watek i trudno jest cokolwiek znales. Tak bedzie lepiej dla kazdego kogo interesuje co bylo.
Witam ja także czekam na zestawy z rozsz. :D pozdrawiam MAture ustną mam 22 maja :D
nikt nie chce podac co mial na rozszerzonej, sama podstawowa mozna znalec ludzie blagam was poratujcie. PLIZ
Ja zdawałam wczoraj rozszerzenie i nawet zdałam:P
Kolaż miałam o urlopie i podróżach generalnie bardzo prosty trzeba znac pojecia typu plaża,góry,morze,korek,rodzina:) ...a no i jeszcze statystyka była ale nie zbyt skomplikowana.A temet na dluższa wypowiedz wybrałam sobie o tym Czy ludziom ładnym jest łatwiej w życiu?Co myśle o dietach i operacjach plastycznych?? A drugi był o przestepczosci wsrod młodziezy... no i to by bylo na tyle... Nie martwcie sie bedzie dobrze:) Zycze powodzenia!!
gratuluje zdania! super dzieki za przelamanie lodow teraz moze bedzie wiecej chetnych zazdroszcze zwlaszcza tematu dyskujsji :) moze trafie na podobny... :)
moze ktos jeszcze cos doda :)
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=41342385 tam tez mozna co nie co znalesc ale wy tez wpisujcie tutaj :) co jest taka cisza zero odzewu :P
JA mam mature roz. 22 maja :D

Więc czekam na temaciki :D

EE LUDZIE ZDAMY :D Ja mam nadzieje że na 100 % :D nie ma innej opcji
no raczej, ze zdamy na 100% bo to pikus :P ale ludziska jakas pomoc nie hcedzie z waszej strony. ci co zdaja jutro niech pisza co mieli bez dwoch zdan :D
co tak cieniutko sie udzielacie? pobudka Maturzysci sa w potrzbie :)
kolaz o ochronie srodowiska, temet do dyskusji o sportowcach i ich wartosciach.
kolaz o ochronie srodowiska, temet do dyskusji o sportowcach i ich wartosciach.
ja miałam dzisiaj rnkolaż o domach,kosić trawe, namiot alarm, remont domu,ogloszenie.rnA temat o konfliktach między młodzieżą z różnych pańśtw i drugi o roli sportu w dzisiejszym społeczeństwie.
i co mialas mowic o tych domach?
czemu nikt nic nie pisze?
ludziska co jest my tu czekamy na zastawy a wy co :P
Ja również będę wdzięczna za podanie temacików z ustnego niemca ;) niemiecki mam dopiero 30 maja .... ale i tak żyję już tym egzaminem :| Jakie tematy mieliście? Pomóżcie !!!
ja mialam dzisiaj niemca,kolaż mialam o miescie i wsi, wady i zalety mieszkania na wsi itd. a zadania mialam: 1. o wymianie uczniowskiej, czy latwiej jest wtedy nauczyc sie obcego jezyka,2.cos o mediach,ale nie pamietam dokladnie jakie bylo pytanie,bedzie dobrze,zobaczycie ,wazne tylko zeby sie nadmiernie nie denerwowac.
ja mialam kolaż związany z kulturą i temat do dyskusji narkotyki-czy je zalegalizować czy nie, podaj argumenty i musze sie pochwalić,że zdałam na 100& ;) Powodzenia
Zdawałam dziś i miałam stymulusa o ochronie srodowiska i wypowiedź na temat wartości przyjaźni i pomocy w życiu nastolatków czy coś takiego :)
sorki.. a czy jest jakas róznica w województwach??? czy jest ktos tu z mazowieckiego??? mam maturke w czwartek i sie strasznie boje!!!!!!!!!!!!
Witam wszystkich:) mialam dzis maturke rozszerzona:) i Jestem szczesliwa! 19pkt:) Wiec jezeli chodzi o pierwsza czesc mialam 6 obrazkow na srodku haslo "du musst selbst wählen" i obrazki na temat sdrowego trybu zyci:sport, jedzenie, sen, papierosy itp. a prezentacje: 1."wir alle sind in einem Boot" i w zwiazku z tym powiedziec o globalnej odpowiedzialnosci za swiat, a 2. czy wystepuje komercjalizacja Swiat Bozego Narodzenia czy tez sa one dalej swietami rodzinnymi. Ogolnie zestaw super.Naprawde:) Powodzenia dla wszsytkich!!!:)
ja mialem collage o Freizeitsbeschaeftigungen, 5 obrazkow: kolesiana czyta ksiazke 2 kolesie na lawce graja w karty reklama Freizeitsparku takiego z Riesenrad etc, jakas grupka pijaca wino i grupka na picnicu.

Prezentacja: Aktive teilnahme des polnischen Volkes an der Politik - Eine Utopie oder Moeglichkeit

milo bylo:) 20 :)
ja miałem ustny dzisiaj ... było tyle fajnych yematów a ja musiałem wylosować najtrudniejszy :( Obrazki były o umeblowaniu tzn co wpływa na umeblowanie domów skad czerpiemy inspiracje... najważniejszym obrazkiem był obrazek i hasło reklamujące feng-shui ;/ Tematy miałem o pomocy starszym ludziom a drugi o "Hochschulstudium" czy zmnijsza bezrobocie itp Inni z mojej grupie mili o organizacjach międzynarodowych dietach i massmediach. Mimo (według mnie) trudnego zestawu jakos dałem rade i dostałem 17/20 czyli 85% Życze wszystkim zdającym powodzenia i pamiętajcie lepiej mówic głupoty (tak jak ja) niż nic nie mówić. Aha zapomniałbym ... mój zestaw miał numer 12 o dietach numer13 o massmediach numer 14 a treszty nie pamietam.Pozdrawiam
Ja również miałem dziś .... I muszę przyznać, że miałem zestaw dość łatwy(nr 122) .... tzn. łatwy, bo temat raczej oklepany. Kolaż dotyczył ochrony środowiska, a temat dyskusyjny ... dlaczego coraz więcej młodych ludzi chce jak najszybciej opuścić dom rodzinny. Dlaczego dochodzi z tego względu do konfliktów rodzinnych i jak można im zapobiegać. Mimo ogromnego stresu i niezbyt wielkiego zadowolenia z siebie otrzymałem 20/20 :) Powodzenia i zapomnijcie o stresie!!!
Witam!rnrnCzy macie może opracowany temat Graffiti?rnNigdzie nie mogę znaleźć, nawet w tematycznym ani słowa
Witam wlasnie dzisiaj mialem rozszerzony. Mialem cztery obrazki pierwszy obrazek przedstawial kobiete ktora miala na rekach niemowlecie(matka z dzieckiem)Na drugim zdjeciu kobieta ktora gotuje w kuchni obiad. Trzecie zdjecie pokazujace kobiete pracujaca w biurze przy komputerze. Czwarte facet z jakas kobieta siedzieli na jakiejs sali dobrze ubrani w garniturach.Na srodku statystyka przedstawiajaca wyniki ankiety dotyczacej ile kobiet sadzi ze kariera w ich zyciu jest wazna. Ogolnie wszystkie obrazki dotyczyly jak pracuja kobiety jakie powinny miec obowiazki itp. Temat na jaki mialem przeprowadzic dyskusje dotyczyl Uni Europejskiej :/ Jakie obyczaje i podobienstwa maja kraje nalezace do niej wyraz zdanie na ten temat itd. Pomimo trudnego tematu 19/20 :)
czlowieku jak to był trudny temat to wiesz co..... zreszta ja tez miałam prosty - najwieksze osiagniecia 20 wieku i obrazek o sluzbach ratowniczych czerwonym krzyzu statystyka proste jak cos... 20/20
Der Teufel ist nicht so schwarz wie man ihn malt.... moi przyjaciele mieli- wypadki samochodowe powodowane przez ludzi mołodych jak zapobiegac i jakie przyczyny, ksiazki czy nie odgrywaja juz zadnej roli w zyciu młodych, UE i korzysci z wstapienia, Europa sie starzeje przyczyny i skutki, pryzjazn - czy prwdziwych przyjacioł poznaje sie w biedze?? resztty nie pamietam ale wiem ze jeszcze na stymulusie :) były eksperymenty na zwierzetach i zakupy normalnie i przez internet. Powodzenia mowie wam ze jest latwe
Hejo! to ja już mam z głowy:D Temat miałam bardzo prosty-4 obrazki o podóżowaniu-koles gra w golfa,narciaże jeżdża na nartach,żagłówka i pełno ludzi na niej,młodzi ludzie na rowerkach w jakimś Fitnes Cetrum. Była jeszcze statystyka i diagram-ile razy ludzie w Niemczech jeżdzili w 2004 roku na urlop i miejsca najchętniej odwiedzane przez turystów. A temat dłuższej wypowiedzi też bardzo prosty:"Mówi się,że świeta Bożego Narodzenia to święto rodzinne-czy i Ty jesteś tego zdania?" Ogólnie bardzo łatw,ale zestresowałam się i zapomnialam o jakimkolwiek ładzie i składzie zdań..hihi..ale jest 19 pkt.:):):):) MOje koleżanki miały-jedna odżywianie i dłuższa wypowiedż-emocje. I druga papierosy i temat tej dłuższej wypowiedzi-media:)
Zajrzyj do Deutsch Repetytorium cz.III jest tam na peno w rozdziale Kultur und Kunsk
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 92
poprzednia |

»

Pomoc językowa