prawo na uni

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
chciałam prosci osoby ktore studiuja prawo w niemczech lub ubiegaja sie o te studia o szacunkowe nareslenie poziomu na jakim trzeba miec zdana mature zeby probowc? jakie przedmioty bierze sie pod uwage? chciałabym studiowac prawo na uniwerstyecie w berlinie
dziekuje z gory za odpowiedzi i pozdrawiam
j.w.
myslałam o FU ale prawde mowiac nie wiedziałam ze sa 2 mozesz cos wiecej powiedziec o poziomie profilu itp
Mozesz studiowac w Nieczech bez zadnych ograniczen. Pozion jezykowy na prawie jest oczywiscie wysoki. To jest bardzo specyficzny jezyk.rnZeby rozpoczac studia musisz miec egzamin TestDaF (nie jest latwy).rnJa mam wlasna szkole jezykowa w Nieczech w Giessen (60km od Frankfurtu/M.) i przygotowuje ludzi do tego egzaminu a moj kolega we Frankfurcie egzaminuje. Chcesz byc dobrze przygotowana?rnA moze ktos inny?
czyli na prawo nie wystarczy zdac DSH?
a ja slyszalam, ze na studia wystarczy maturka rozszerzona z niemca. to rpawda? szkoda, ze nie podstawowa, bo nie wiem czy zdam...a jak to jest a ustrii? ktos wie?
Ejj studenci!
ponawiam prosbe, napiszcie cos o tym prawie w niemczech. Jakie przedmioty sa brane pod uwage? i ile procent mniej wiecej pozwala na studiowanie tego kierrunku?
Baardzo prosze o jakąś reakcję :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka