Do tych co mają repetytorium Bęzy

Temat przeniesiony do archwium.
Jeśli macie Nowe repetytorium z gramatyki języka niemieckiego S. Bęzy to sprawdźcie z którego roku macie wydanie :) Zależy mi na tym bo dzisiaj w księgarni sprzedawczyni spierała się ze mną że te z 1998 roku było ostatnie, a w internetowych sklepach są z 2005 roku... i teraz nie wiem kto ma racje ;/
ja mam z 2003 roku...
"Repetytorium z gramatyki języka niemieckiego" - faktycznie - 1998

babka spojrzała pewnie w komputer na literę R zamiast na literę N :)

"Nowe repetytorium z gramatyki języka niemieckiego" - tu są już nowsze wydania, ja mam np. 2004 (od 2000 roku prawie nic się nie zmieniło)
ja mam także z 2005 r.
http://www.empik.com/showobject.jsp?objectId=45786¤tCategory=1210300
tu jest Nowe repetytorium ale z 1998 i to własnie w salonie empiku babka mi to wmawiała ;/ a swoją droga to albo mają jeszcze tak stare ksiązki w tym internetowym albo nieauktalną stronę...
tu masz z 2000 roku w formie ebooka:

https://niemiecki.ang.pl/Zaczynam_uczyc_sie_niemieckiego_17575.html
Nie wiedziałem, że mają jeszcze tak stare książki. W mojej księgarni mają tylko z 2005 r. i to wydanie bym polecał (lepiej mieć nowsze niż starsze). Nie wiem, czy są jakieś zmiany, czy nie, bo nie widziałem tego wydania z 1998. Ja mam to, które znalazłaś w Internecie - wydanie 2005.
od roku 2000 nie ma prawie żadnych zmian, wydanie 1998 nie ma jeszcze rozdziału poświęconego nowej ortografii i części ćwiczeń dla bardziej zaawansowanych
heh w Twojej są same z 2005 a u mnie (Białystok) nie było w wogóle nawet w tych księgarniach językowych ;)
w empiku tez nie bylo i babka mi chciała zamówic z ich stronki wiec sie pytam które wydanie, a ona: z 1998
Ja mam swoje z roku 2006:P Kupowałem w księgarni językowej za 22.50zł
2005
Już wiem, o co tu biega:

Nawet najnowsze wydania mają w stopce wydawniczej (strona 4 nienumerowane, cyli druga kartka licząc od początku książki) taki zapis:

Copyright (c) by
Wydawnictwo Szkolne PWN Sp. z o.o
Warszawa 1998

ISBN 83-7195-026-8

ale niezależnie od tego na stronie 3 (nienumerowanej) jest aktualna data wydania, np. 2000, 2004, 2005 itd.

To 1998 to tylko oznaczenie roku przyporządkowane do chwili aktualizowania praw autorskich dla książki mającej w tytule "Nowe ..." oraz w chwili nadania przez Bibliotekę Narodową nowego aktualnego numeru ISBN.

Oznaca to, że możesz spokojnie kupić tę książkę - przed zakupem patrz tylko na stronę 3 - znajdziesz tam najprawdopodobniej aktualną datę wydania, tj. 2004, 2005, 2006, a może nawet 2007.
dzięki :)
Temat przeniesiony do archwium.