filmy, filmiki, piosenki.. nauka języka :)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej
Znacie może strony, gdzie można oglądać filmy z niemieckim lektorem albo np. angielskie filmy z niemieckimi napisami (albo po prostu podajcie strony na których znajdę niemieckie napisy do filmów, dzięki którym później będę mogła uczyć się słówek podczas oglądania ;p..) Mogą to byc tytuły filmów, filmików które znajdę na youtube... ALbo np. strona gdzie wszytskie piosenki przetłumaczone są na język niemiecki (takie nasze tekstowo).. cokolwiek ;p .. chciałabym podszkolić moj niemiecki ale w sposób jak najbardziej przyjemny..mam już dość tych podręczników, repetytoriów, słowników...
Hej :)
na www.myvideo.de możesz oglądać seriale, programy, talkshow i inne filmiki, jednak bez napisów, ani lektora. Podobnie na www.rtl.de Alles nur auf Deutsch ^^
na www.kino.to możesz oglądać filmy po niemiecku. Napisy możesz pobierać za pomocą programu Napi-Projekt.
Niestety innych stronek nie znam. Jeżeli masz konto na www.chomikuj.pl to możesz u mnie znaleźć i pobrać filmy, muzykę, seriale i inne rzeczy w języku niemieckim. Mój nick to: Sayla88
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
Pozdrawiam :)
Dziękuję bardzo. :)) Na pewno wszystko się przyda :)
Gefunden im Forum von gazeta.pl. Liest pdf-Texte auf deutsch vor:

Oder interessiert dich sowas? Bedienungsanleitung:
- alle Adobe Reader Versionen deinstallieren
- dies installieren
get.adobe.com/de/reader/?promoid=BUIGO
- ein x-beliebiges PDF-Dokument in Deutsch aufmachen und die "Sprachausgabe
aktivieren".
Es dauert eine Weile, bis sich die Kiste besinnt hat, aber dann kannst du es
hören, das du vor den Augen hast.
Bei mir funktioniert es idiotensicher!
Es ist zwar eine Computerstimme, aber es dürfte reichen.
rozgrzewaj się na tym: http://dl.dropbox.com/u/4596697/Visuell%20orientierter%20Deutschunterricht.zip
tue es lieber nicht. Nur Verarsche! Schade um dein Download!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie