jak zacząć naukę

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
Witam.
Wpadłam na to forum przypadkiem kiedy prosiłam was o przetłumaczenie dokumentu.
Teraz chcę się nauczyć płynnie języka niemieckiego ale zanim pójdę na kurs to chcę się pouczyć w domu i tutaj mam pytanie do was od czego powinnam zacząć naukę od słówek, zdań czy może gramatyki czy jeszcze czegoś innego proszę o poradę. Pozdrawiam
Czy myślisz o tym poważnie, czy tylko tak to sobie wpisałaś? (Fangfrage)
Na pewno poważnie. Chcę podjąć pracę i wiem że w mojej branży bez języka nie mam szans i dlatego chcę się podszkolić w domu i podjąć decyzje czy iść na kurs czy jakieś korki w szkole miałam angielski na przemian z niemieckim i umiem bardzo malutko
http://www.goethe-verlag.com/book2/DE/DEPL/DEPL002.HTM
ślicznie ci dziękuję super stronka o czymś takim myślałam tylko może wiesz czy da się zamienić by odtwarzać dźwiękowo po niemiecku ?
gabiiiii? Najpierw trochę pokombinuj, bo tam są symboliki. Na przykład: jak sądzisz, co może oznaczać symbolik podobny do głośniczka? Bingo! Odtwarzanie. A, jak sądzisz, co może oznaczać symbolik podobny do ślimaka? Bingo! Powoli czytać.
Kapuje?
Oczywiście musisz wybrać właściwy kierunek: polski ====niemiecki. Bingo?
@ zocha
übrigens: mit wem schreibst du überhaupt?
mit dir du Idiot. Willst du poppen, bumsen ficken?
edytowany przez zochama: 05 lut 2011
@zochama - spätestens ab 19 Uhr bist du so abgefüllt, dass du nur noch Verbalinjurien absonderst.

zochama
edytowany przez ja___: 05 lut 2011
Ich wollte - aus gegebenem Anlass darauf hinweisen, dass diese Seite szlifuj swój niemiecki heißt. Verbalinjurien gehören nur rudimentär dazu.
edytowany przez ja___: 05 lut 2011
Was redest du hier von einem Rudi? Bist du schon hackezu? Oder nicht genug gepoppt? Hast Probleme mit deinem Anlass? Hat sie nicht reingelassen? Depp?
btw. Mir geht es nicht um Verbalurinieren, sondern um den Lukar. Er lernt Deutsch. Und kapiert nur das: poppen, ficken, bumsen. Wenn er diese Worte sieht, dann löscht er solche Idioteneinträge, wie deiner. Nur adurm geht es mir. Du wirst sehen. Wetten, dass....?
Es ist an ja___, Akon1 und japa_spamanin und die aehnlichen Idioten gerichtet.
wir wissen alle, du bist nicht gut darauf aber leider immer, zocha. mach dir ein paar tage pause. geh spazieren, mit anderen leuten plaudern. Mensch, du hast ja kein Real-Life!
edytowany przez Akon1: 05 lut 2011
Quatsch nit rum. Idiot. Ficken?
in psychiatrischer Behandlung sein?
już mam dzięki wielkie więc zabieram się do nauki :)
edytowany przez ggaabbii: 07 lut 2011
W niemieckim to niestety/na szczescie nie funktionuje, ten caly plan czy sposob nauki jezyka.

Jak mozna dziecko porownywac z dorosla osoba, tez nielogiczne i bezpodstawne.
Przeciez dzieciak nie ma NIC w tej muzgownicy, a dorosly juz ma. A wogle to jest bzdura, jak mozna cos takiego pisac.

Mozesz 20 lat osluchac sie jezyka i bez gramatyki ani rusz, bo nie rozumiesz co i dlaczego.
Witam, wlasnie zarejestrowalam sie. Mieszkam w Niemczech...ale moj niemiecki pozostawia do zyczenia. Jaki przyjac kierunek nauki. Podstawy zam . jak szlifowac jezyk, uczyc sie slowek na pamiec nie mam pojecia.....wkurzam sie sama na siebie bo moja mozgownica skutecznie broni sie przed niemieckim.....
Najlepiej i najwygodniej byc wsrod towarzystwa niemieckiego, szukaj sobie przyjaciol wsrod niemcow, staraj sie nie mowic po polsku, nawet jak nie umiesz jeszcze nic mowic po niemiecku, to po pewnym czasie bedziesz "sprechac", az sama bedziesz zdziwiona. To moje rozwiazanie na Twoj problem. I oczywiscie ucz sie gramatyki, bo bez niej nie bedziesz umila przekazac swoich mysli czy uczuc.
hmmm gramatyke mam opanowana, luki i to ogromne mam w slownictwie...
Cytat: Agaunia1973
Ja, wenn es so ist, warum schreibst du stąndig auf Polnisch? Es ist ein deutsches Forum.
ooooooooooo rety...i to jest moj problem.....przelamac sie do pisania i mowienia po niemiecku.......lepiej juz nic nie pisze :((((((
Super. Ein Thema haben wird dann aus dem Kopf.
Cytat: hammel
Super. Ein Thema haben wird dann aus dem Kopf.

Jestes bardzo mily......i wrecz zachecasz do dalszej nauki jezyka.

Du bist ein Weichei. Das lernst du nie im Leben. Ein Warmduscher.
Potrafisz już sama przejść na drugą stronę ulicy, czy trzeba cię prowadzić za rączkę?
edytowany przez hammel: 03 kwi 2011
a z tym akurat sie zgodze!! biore sie do dalszej nauki....na pewno zglosze sie po mala pomoc. Pozdarwiam
aga, tu masz mozliwosc do pisania, i to jeszcze calkiem anonimowo, wiec smialo, kiedys musisz zaczac.
Poza tym nie jestes sama z tym problemem, chyba 90 % balo sie mowic po niemiecku, bo z pisaniem, to mozna sobie troche czasu zostawic i po napisaniu skorygowac, ale mowic trzeba od razu. Ale przez cwiczenia mozna sie nauczyc.
Pozdarwiaj.
Cytat: Japanese
aga, tu masz mozliwosc do pisania, i to jeszcze calkiem anonimowo, wiec smialo, kiedys musisz zaczac.
Poza tym nie jestes sama z tym problemem, chyba 90 % balo sie mowic po niemiecku, bo z pisaniem, to mozna sobie troche czasu zostawic i po napisaniu skorygowac, ale mowic trzeba od razu. Ale przez cwiczenia mozna sie nauczyc.

Dzieki za mile wsparcie!!!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |