"Samouczek języka niemieckiego"(1991) - pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam nie dawno w szafce znalazlem taki oto samouczek :) i mam pytanie czy warto sie z niego uczyc? Jest juz dosc stary, bo z 1991r. Czy normy językowe wiele zmieniły się od tamtego czasu?
gramatyka jezyka niemieckiego raczej od tego czasu sie nie zmienila :) byla tylko reforma ortografii - ale nia, poza tym, ze teraz zamiast ß pisze sie "ss", nie musisz sie przejmowac jako poczatkujacy :)
Chodzi pewnie o "Samouczek języka niemieckiego- kurs wstępny" I.Wierzbickiej i T.Rynkowskiej. Jest on bardzo dobry i nadal wznawiany, niestety w gorszej szacie graficznej (starsze wydania są dwubarwne - czerwono-czarne i przyjemniej się z nich uczy). Można dokupić kasety (chyba 3 sztuki). Uważam, że jest to jeden z najlepszych samouczków, lepszy od "Języka niemieckiego dla początkujących" A.Nikiela, porównywalny z "Deutsch mein neues Hobby" Szkutnika i Tertel.
Tak to ten samouczek. Tylko gdzie dokupić kasety?
Szukaj w księgarniach EMPIK-u. Myślę, że można też zamówić przez internet, może właśnie na stronach EMPIK-u ? Poza tym powinny być w księgarniach językowych, a takie są w większości dużych miast. Na stronie www.empik.com znajdziesz adresy ich sklepów. W ostateczności wpisz tytuł ksiązki w Google i szukaj innych księgarni wysyłkowych. Z tego co pamiętam kasety były wycenione osobno, więc nie trzeba było kupować ich razem z książką. Powodzenia!
Czyli zawartość merytoryczna książki z roku 1991 nie zmieniła się w stosunku do aktualnych wersji, jedynie szata graficzna uległa zmianie? Pytam, żeby się nie okazało, że jak kupię kasety to nagrania nie będą sie pokrywały z tekstami w książce. Bardzo dziękuję za pomoc :)
Z tego co widziałem pobieżnie przeglądając książkę, to nie. Ale przecież możesz sam sprawdzić w księgarni.
Mam pytanie, czy chodzi o ten samouczek?
http://www.wiedza.pl/index.php?products=product&prod_id=173
Autorzy się zgadzają, Wierzbicka, Rynkowska. Warto kupić? Chcę się poważnie wziąć za naukę niemieckiego i wydaje mi się, że to będzie lepsze niż samouczki wyd. Pons albo langenscheidt... Co myślicie?
A po co ci ten samouczek?
Czy aby naprawdę się "samemu uczyć", czy też tylko o tym pogadać?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa