Często odwiedzam ta stronę, ale tylko czasami się wpisuję.
Mam małą prośbę- jeżeli ktoś może się wypowiedzieć na temat liceów w Krakowie, które przygotowują do zdawania DSD II, to czy mógłby się podzielić informacjami? Najbardziej mi zależy, aby dowiedzieć się o poziom nauczania niemieckiego i wszystkiego co z nim związane (kółka zainteresowań, poznawanie kultury krajów niemieckojęzycznych, jak wyglądają lekcje, jak wymagający są nauczyciele, jak dobrze przygotowują do DSD II, czy lepiej liceum dwujęzyczne, czy tylko rozszerzony niemiecki itp., itd.), ale także o inne przedmioty, profile, atmosferę w szkole, zajęcia, inne nauczane języki, wymagania, uczciwość nauczycieli i współuczniów, rekrutację, wymaganą ilość punktów i wszystko inne o czym zapomniałam, a możecie (i chcecie) napisać.
I chyba najważniejsze- czy mam szansę dostać się do takiego krakowskiego liceum jeżeli pochodzę z miasteczka (ok. 10 000 mieszkańców), mam dobrą średnią ( na II kl. gimnazjum 5,57- 8 celujących, 6 bardzo dobrych) i lubię się uczyć?? Mam jeszcze rok nauki w gimnazjum, więc w razie czego będę jeszcze pilniej pracować...
Do Krakowa mam dosyć daleko, ale to nie jest problem. Piszcie, proszę, o wszystkim co dotyczy krakowskich liceów... :)