"Hier und da"

Temat przeniesiony do archwium.
Poszukuję opinii na temat nowego podręcznika Hier und da. Jeśli ktoś pracuje z nim, proszę niech napisze, co o nim sądzi. Ja zamierzam uczyć z niego od przyszłego roku i nie wiem, czy to będzie dobry wybór. Teraz uczę z Alles klar i jestem coraz mniej zadowolona. Z góry dziękuję za opinie. Pozdrawiam!
Ja uczę się z tego podrecznika,a że nimieckiego uczę się dopiero pierwszy rok.Uważam ze ta książka jest dobra.
Podręcznik spodobał mi się już na pierwszy rzut oka po ogólnym przejrzeniu. Po prawie 2 miesiącach pracy z nim jestem przeświadczony, że dokonałem właściwego wyboru. Lekcje są ciekawe, rozwijane są wszystkie sprawności, a najważniejsze to to, że nie muszę się praktycznie przygotowywać do lekcji. W poradniku mam gotowe propozycje gier, które uatrakcyjniają lekcje. Uczniowie moi napisali właśnie pierwszy test proponowany w poradniku i po raz pierwszy mam tak dobre stopnie. Zarówno ja, jak i uczniowie jesteśmy zadowoleni z pracy z Hier und da.
Ja zaczynam naukę j. niemieckiego. Z książki Hier und da właśnie. Super!!
Pracuję z tym podręcznikiem już drugi rok i żałuję tylko, że nie zaczęłam wcześniej. Przedtem pracowałam z Alles klar, które wypada blado w prównaniu z Hier und da. W tej chwili korzystam z wszystkich części Hier und da oraz Abiheftu i jestem bardzo zadowolona. Jest przejrzysty, jasny, dobrze wprowadza nowe zagadnienia zarówne te leksykalne jak i gramatyczne. Polecam gorąco zmianę z Alles klar, które jest niekonsekwentne, trudne i mało przejrzyste.
pozdrawiam i życzę powodzenia!

»

Pomoc językowa