DO zaawansowanych

Temat przeniesiony do archwium.
Jaki dobry słownik byscie polecili? DUzo slownictwa, wyrazen, idiomow i przykladow. przystepny w uzyciu. mile widziana plyta CD. co polecilibyscie?
Duden
jesli chodzi o jednostronne to Duden
ale jesli pol niem i niem pol to jest niezla padaka. takie jest moje zdanie, jest sporo slownikow ale malych a jesli chodzi o duze to nawet nikt nie chce sie wziac za zaktulaizowania ich(slownictwo stare, wiele rzeczy nie ma)sam mam takie slowniki,2 tomy jedna strona i 2 druga ale musze przyznac ze jesli nie slowniki jednojezyczne to bym zginal:))
ja z niem-pol uzywam Ponsa jednotomowego, zadowolony jestem
widzialem go
on chyba jest obecnie na rynku najlepszy(ma aktualne slownictwo) kurcze tylko troszke maly:))
Mecza mnie juz w slowniki w ktorym nie ma polowy slow ktore szukam. Sa same malo wykraczajace poza podstawy. A nie wiem czy dalabym rade z niemiecko-niemieckim... Nikt nie zna jakiegos dobrego, obszernego?
mi starcza :P jak czegos nie ma to wlaczam dudena albo wikipedie i jest :P
aha i w Ponsie przeszkadza mi to, ze jest w miekkiej okladce, po poltora roku dosc intensywnego uzycia to moj egzemplarz srednio ladnie wyglada
kurcze ale chyba, jak moja kolezanka ostatnio kupowala to juz byl tez w twardej., ale tego nie jestem pewien
zagadzam sie z Toba w 100%.wkurza mnie to bardzo, tak jakby nie mogli wydac jednego porzadnego slownika,
ja z obszernych takiego dobrego slownika nie znam:(((
moze inni pomoga
w twardej jest dwutomowy a ja takiego nie chcialem, bo wole miec w jednym tomie w ta i z powrotem, wygodniej mi tak

z niemieckiego i tak nie ma co narzekac, dobre materialy sa i duzo ich jest, z rosyjskiego to dopiero bida z nedza :(
polecam www.pons.de
ja dieses Wörterbuch ist nicht von schlechten Eltern.
schade dass nur on-line:((
Temat przeniesiony do archwium.