Nauczanie dzieci- proszę o wskazówki

Temat przeniesiony do archwium.
Otrzymałam niedawno ofertę uczenia 5-letniej dziewczynki języka niemieckiego. W związku z tym mam pytanie czy mogłby ktos podzielić się ze mną swoimi doświadczniami oraz podpowiedzieć z jakich materiałów korzystać? Jestem studentką NKJO, ale nie mam jak narazie doświadczenia w nauczaniu małych dzieci, ale bardzo bym chciała dobrze wystartowac.Proszę o kilka wskazówek. Z góry THX.
Wir haben es schon gesehen, w tym wypadku liczy się stoja inwencja twórcza :)
Ja też to wiem i teorię również znam. Chciałabym poznac kilka konkretnych wskazówek, np. jaki podręcznik byłby dobry. Znam tylko "ich und du: i :eins, zwei, drei", ale one są dla 7latków. Skąd mogę pobrac materiały, jakieś piosenki i szablony do rysowania lub jakieś inne "Arbeitsblaetter"?
Ja kiedyś kupiłem na wyprzedaży książkę ,,Hallo Freunde! 1- książka nauczyciela"
tu jest pare kolorowanek i wycinanek, typu kolorowy pare przymoitników, twarze do kolorowania, mam też Global Deutsch - Podręcznik Nauczyciela i właśnie ten poradnik jest genialny, rozkłada lekcje na o krajach DACH, o wymowie itd.
możesz też skorzystać z www.hueber.de i tam są Spiele itd.
Ja sam nauczam jedną dziewczyne, ale ona jest w 6 SP. Wcześniej nauczałem bardzo małe dzieci i to było śmieszne. Kiedyś uczyłem też uczyłem dziecko mojej koleżanki w Niemczech niemca aber das ist eine andre Geschichte.
Viel Spaß
Dzięki za wskazówki. Ale ciężko zdobyć te ksiązki.
w PolAnglu są czasami wyprzedaże starych podręczników itd.
jak co to [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie