hej sprawdzicie i dopiszecie kilka zdan bo nie wiedzłam jak je napisac??:) z gory wielkie dzieki
Moim zdaniem sytuacja ludzi niepełnosprawnych jest bardzo ciezka .codziennie spotykaja sie oni zwielona problemami .głownym problemem sa problemy finansowe poniewaz nie moga znalesc pracy.brakuje im pieniedzy na literature brajla, i nowe wozki inwalickie i protezy..maja oni problemy z przemieszczaniem sie po roznych instytucjach a takze miastach .jest tak poniewaz mamy za wysokie krawezniki , mamy za malo plaskich podjazdow, windy i taolety sa za małe .niepelnosprawnych spotyka bardzo wiele w trakcie przejazdu srodkami przejazdu.
Podsumowujac nalezy powiedzec ze nie nalezy sie nad takimi ludzmi litowac tylko poprostu im pomagac gdyz bycie niepełnosprawnym jest ciezkie i trudne .wydaje mi sie ze z upływem czasu i pomoca rządu beda oni mogli normalnie funkcjonowac .
Meine Meinung die Situation behinderte leute ist sehr schwach .sie ta:glich werden sehr viele probleme. Behinderte Menschen haben vor allem finanzielle Probleme, weil sie keine Arbeit finden können. Aus diesem Grund haben sie kein Geld für Literatur in Blindenschrift und manchmal für neue Rollstühle und Prothesen . sie haben problemi auch mit der Verlegung in andere Einrichtungen oder gar Städte. (.jest tak poniewaz mamy za wysokie krawezniki , mamy za malo plaskich podjazdow, windy i taolety sa za małe-nie wiem jak to napisac;() Öffentliche Verkehrsmittel sind nicht barrierefrei.
Zusammenfassend Mo:chte ich sorgen ,dass nie nalezy sie nad takimi ludzmi litowac bloB(tylko)wir sind Verständnis und Hilfsbereitschaft Weil (bycie niepełnosprawnym jest ciezkie i trudne).ich finnde dass z upływem czasu und helfen rządu beda oni mogli normalnie funkcjonowac