:)))))) bitte

Temat przeniesiony do archwium.
Dann Aufgaben NBP betreffen Kreation und Ausgabe Geld und Kontrolle und kreditieren an Basis Kredit finanzieren (bank komercyjny). Natomiast główne zadania NBP dotyczą kreacji i emisji pieniądza oraz kontroli i kredytowania - na bazie kredytu refinansowanego banków komercyjnych. NBP pełni podobne funkcje do Deutsche Banku.

Soll man regelmäßig Kontoauszüge kontrolieren, damit Einbrechern/Hackeren verhindern/hestigen. Besonnen immer versichern.

Ich kenne nicht zum Beispiel Geschichte von dem Bankkunden glaubwürdig.

może zna ktoś odp na 2 inne pytania??
Welche Gebühren werden in den Banken der Europäischen Union verlangt?
und
Findet auch in Polen solche Geldverdünnung statt??
Bardzo dziękuje za pomoc!!!!
tak wlasciwie to jak brzmi twoje pytanie? bo z tego, co napisalas jakos nie jestem w stanie do tego dojsc... przetlumaczyc? sprawdzic? ktora czesc? odpowiedziec na dwa ostatnie pytania? (od razu zauwaze, ze nie znam tej odp, jesli ja znajdziesz, moge ci jedynie sprawdzic jezykowo...)
Tam są trzy odrębne zdania do sprawdzenia, pierwsze po polsku brzmi:
1)Natomiast główne zadania NBP dotyczą kreacji i emisji pieniądza oraz kontroli i kredytowania - na bazie kredytu refinasowanego banków komercyjnych. NBP pełni funkcje podobne do Deutche Bundesbanku.
2)druga odpowiedz na pytanie: warum soll man regelmäßig Kontoauszüge kontrollieren?
Powinno się zachowywać wyciągi z kont bankowych, żeby zauważyć ewentualne włamania niepowołanych osob/hakerów, którzy upłynniają z naszych kont środki pieniężne.
3)a trzecie, że nie znam historii dotyczącej klientów bankowych podobnej do powyższego przykładu.
Jeszcze raz przepraszam za niesformułowanie zdan po Polsku i dzieki za pomoc
a te pozostałe dwa pytania to nie wiem co tam napisac za odpowiedzi dlatego zapytalam na forum ;)
:-)
Będę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś przetłumaczy mi prawidłowo te 3 zdania :):*
pliska :D
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka