Musze odpowiedzieć na poniższe pytania. Od tego zależy moja 'kariera' xD:
1. Welche Schule besuchst du? (ma być coś w stylu: Chodzę do II kl. Gim. im. Marii Skłodowskiej-Curie w X ... napisałem: Ich besuche auf die zweite Klasse Gimnasium im. MS-C in X);
2. Wie viele Mädchen und Jungen sind in der Klasse? (Do mojej klasy uczęszcza X dziewczyn i X chłopaków... napisałem: In der Klasse sind X Mädchen und X Jungen);
3. Was unterrichtet eure Klassenlehrerin? ( Moja wychowawczyni, pani X uczy biologii oraz WOS-u... napisałem: Meine *pewnie powinno być Eure, ale cóż* Klassenlehrerin, Frau X, unterrichtet Bio und Sozialkunde) ;
4. Wie ist sie? (Pani X jest miała ale nerwowa. Ma 165cm wzrostu i ok. 35 lat. Ma zieolne oczy i krótkie włosy. Nosi okulary... napisałem: Frau X ist nett aber nervüs. Sie ist einen Meter 65 groß und sie ist Mitte dreißig. Sie hat grüne Augen und hat kurzes Haar. Meine Klassenlehrerin trägt eine Brille) ;
5. Wie fühlst du dich in deiner Klasse, hast du viele Freunde? ( Moja klasa jest zwariowana, dlatego czuje się w niej bardzo dobrze. Staram się być podobnym do nich, przez co mam wielu przyjaciół. Wszyscy jesteśmy sobie bliscy i tolerujemy się wzajemnie... tu nic nie napisałem, bo owa składnia przewyższa moje nadzwyczajne umiejętności xxD)
Proszę o pomoc (czyt. poprawienie i napisanie końca). Jeżeli chcecie, możecie coś dopisać od Siebie. Dzięki ;).