Meine Klasse (pomoc)

Temat przeniesiony do archwium.
Musze odpowiedzieć na poniższe pytania. Od tego zależy moja 'kariera' xD:
1. Welche Schule besuchst du? (ma być coś w stylu: Chodzę do II kl. Gim. im. Marii Skłodowskiej-Curie w X ... napisałem: Ich besuche auf die zweite Klasse Gimnasium im. MS-C in X);

2. Wie viele Mädchen und Jungen sind in der Klasse? (Do mojej klasy uczęszcza X dziewczyn i X chłopaków... napisałem: In der Klasse sind X Mädchen und X Jungen);

3. Was unterrichtet eure Klassenlehrerin? ( Moja wychowawczyni, pani X uczy biologii oraz WOS-u... napisałem: Meine *pewnie powinno być Eure, ale cóż* Klassenlehrerin, Frau X, unterrichtet Bio und Sozialkunde) ;

4. Wie ist sie? (Pani X jest miała ale nerwowa. Ma 165cm wzrostu i ok. 35 lat. Ma zieolne oczy i krótkie włosy. Nosi okulary... napisałem: Frau X ist nett aber nervüs. Sie ist einen Meter 65 groß und sie ist Mitte dreißig. Sie hat grüne Augen und hat kurzes Haar. Meine Klassenlehrerin trägt eine Brille) ;

5. Wie fühlst du dich in deiner Klasse, hast du viele Freunde? ( Moja klasa jest zwariowana, dlatego czuje się w niej bardzo dobrze. Staram się być podobnym do nich, przez co mam wielu przyjaciół. Wszyscy jesteśmy sobie bliscy i tolerujemy się wzajemnie... tu nic nie napisałem, bo owa składnia przewyższa moje nadzwyczajne umiejętności xxD)

Proszę o pomoc (czyt. poprawienie i napisanie końca). Jeżeli chcecie, możecie coś dopisać od Siebie. Dzięki ;).
1. Ich besuche die zweite Klasse des Maria Sklodowska-Gymnasiums in X.

2. In meiner Klasse sind X Mädchen und X Jungen.

3. Meine Klassenlehrerin, Frau X, unterrichtet Bio und Sozialkunde.

4. Frau X ist nett (miła) aber etwas nervös. Sie ist einen Meter 65 groß und Mitte dreißig. Sie hat grüne Augen und kurzes Haar. Meine Klassenlehrerin trägt eine Brille.

5. Meine Klasse ist verrückt, darum fühle ich mich dort sehr wohl. Ich will so sein wie sie, deshalb habe ich viele Freunde. Wir stehen uns alle nah und tolerieren uns.
Wielkie dzięki, aczkolwiek mam małe pytanko: Jest jakiś "prostszy niemiecki", bo szczerze powiedziawszy odpowiedzi do 5. w ogóle nie rozumiem x)... co prawda uczę się od 5 lat, ale nic mi nie mówią te słowa. Dzięki, ze tak szybko xD
ale...

Moja klasa jest zwariowana, = Meine Klasse ist verrückt,

dlatego czuje się w niej bardzo dobrze. ~ darum fühle ich mich dort (tam) sehr wohl.

Staram się być podobnym do nich, ~ Ich will so sein wie sie (tak jak oni),

przez co mam wielu przyjaciół. = deshalb habe ich viele Freunde.

Wszyscy jesteśmy sobie bliscy = Wir stehen uns alle nah

i tolerujemy się wzajemnie = und tolerieren uns.
Dzięki Wielkie :***
Hallo Mokotow,
gerade hab ich Dir eine Mail geschickt. Kannst Du sie bitte lesen?
Gruß :-)
Blümchen, hab Deine E-Mailadresse zu Hause gelssen. Bin unterwegs. Schick mir nochmal 'ne Mail...
Wiem, że szybko mi się przypomniało, ale mógłby ktoś dopisać:

Dyrektorem szkoły jest, Pan X. Samorządowi uczniowskiemu przewodniczy X, a jego opiekunką jest Pani X. Moje ulubione przedmioty to XXXX. Nie lubie natomiast XXXXX. Najlepszy nauczycielem w szkole, jest Pan X. Zawsze można się z nim dogadać. Odpowie na każde pytanie.

Z góry THX
Potrzebuję to na jutro. Więc proszę o pomoc xD.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Brak wkładu własnego