Bardzo bardzo proszę o sprawdzenie mojego opowiadania o mojej rodzinie.
1)Nazywam się Dominika i mieszkam w Jarocinie. Moja rodzina liczy 5 osób. Moi rodzice pochodzą z Nysy i mają 38 lat. Moja mama-Helena jest sekretarką i pracuje w szkole. Mój tato-Kamil jest policjantem i on ściga złodziei. Moja siostra nazywa się Weronika. Ona chodzi do szkoły. Mam jeszcz młodszego brata Adriana i on ma 6 lat. Moi dziadkowie mieszkają we Wrocławiu. My często odwiedzamy babcie i dziadka. Najleppsze kontakty mam z mamą. W weekendy chodzimy wspólnie na spacery.
2) Ich heiße Dominika und wohne in Jarocin. Meine Familie besteht aus 5 Personen. Meine Eltern kommen aus Nysa und sie sind 38 Jahre alt. Meine Mutter-Helene ist Sekräterin und sie arbietet an der Schule. Mein Vater-Kamil ist Polizist und er fahndet nach Dieben. Meine Schwester heißt Weronika. Sie geht in die Grundschule. Ich habe noch kleinen Bruder-Adrian und er ist 6 Jahre alt. Meine Großeltern wohnen in Wrocław. Wir oft besuchen Opa und Oma. Beste Kontakte habe ich mit meiner Mutter. Am Wochenende machen wir einen Spaziergang.