Bardzo proszę o sprawdzenie:
Bierzesz udział w kursie językowym w Niemczech. Napisz list do koleżanki z Austrii:
• Gdzie i z kim mieszkasz
• Ile zajęć lekcji masz w tygodniu i jak te lekcje wyglądają
• Co robisz w wolnym czasie i co już zwiedziłaś
• Skąd pochodzą inni uczestnicy i jakie masz z nimi relacje.
Liebe Anna!
Ich danke dir für deinen Brief. Mir bitte nicht böse, weil ich so lange nicht geantwortet habe. Seit eine Woche bin ich in Berlin auf Sprachkurs. Ich wohne im Jugendherberge. Sie liegt in der Nahe von Zentrum Berlin. Hier lerne ich neue Leute kennen. Am mainstens Libe ich Simone und mit Sie habe ich das Zimmer. In Herberge sind nur das 2-Bettzimmer.
Jeder Tag von 8 bis zum 12 finden Untericht statt. Die Tailnehmer treffen sich in Kleingruppen und lernen Sie Englisch. In meiner Gruppe sind nur 7 Personen. Der Unterricht haben wir mit Lehrer in den Klassenraumen. Der Sprachunterricht ist super! Die Lehre ist wirklich schnell.
Am Mittag habe ich frei. Ich bin zufrieden, weil ich alles besichtigen will. In diese Woche habe Ich Brandenburger Tor, Berliner Mauer, Rotes Rathaus und die Humboldt-Universität gebesichtet. Viele Zeit verbringe ich in dem Schwimbad in Herberge, und Abends in die Disco. Often spaziere ich nach der Stadt.
Die Teilnehmer sind von verschidene Erde. Alle sind nett deshalb wir sind Freund.
Ich warte auf deine Brief!
Herzliche Grüße XYZ
Dziękuje za twój list. Nie bądź na mnie zła że tak długo nie odpisywałam. Od tygodnia jestem w Berlinie na kursie językowym. Mieszkam w schronisku młodzieżowym. Ono leży w pobliżu centrum Berlina. Tutaj poznałam nowych ludzi. Najbardziej polubiłam Simone i dziele z nia pokój. W schronisku są tylko pokoje 2 osobowe.
Każdego dnia od 8 do 12 odbywaja się zajęcia. Uczestnicy spotykaja się w małych grupach i uczą się angielskiego. W mojej grupie jest tylko 7 osób. Zajęcia mamy z nauczycielem w klasach. Kurs językowy jest super. Nauka jest rzeczywiście szybka.
Po południu mam wolne. Jestem zadowolona bo chcę wszystko zwiedzić. W tym tygodniu zwiedziłam …..Dużo czasu spędzam na basenie w schronisku , a wieczorami w dyskotece.. Często spaceruje po mieście.
Uczestnicy są z różnych kraji. Wszyscy SA mili dlatego się przyjaźnimy.
Czekam na twój list