Dotyczy: praca na stanowisku architekta
Zwracam się z uprzejmą prośbą o umożliwienie mi podjęcia pracy w biurze projektów Behet Bondzio Lin Architekten w Munster od listopada bieżącego roku.
Obecnie przygotowuję mój projekt dyplomowy na Wydziale Architektury i Urbanistyki Politechniki Krakowskiej oraz równolegle na Wydziale Architektury Fachhochschule Munster. Dzięki porozumieniu pomiędzy tymi uczelniami oraz dzięki odbytym w Muenster studiom typu Master, mam szansę na otrzymanie Podwójnego Dyplomu uczelni polskiej i niemieckiej. Nastąpi to wraz ze zdaniem egzaminu magisterskiego, który planowany jest na koniec października tego roku.
Odbyte dotychczas studia w kraju i za granicą pokazały mi jak ciekawa i satysfakcjonująca może być praca w dziedzinie architektury oraz nauczyły mnie kreatywności, pracy w zespole i umiejętności prezentowania własnych idei. Podczas pobytu w Niemczech miałam wiele okazji aby doświadczyć wysokiej jakości, prostoty i funkcjonalności niemieckiej architektury oraz poprzez spotkania z różnymi architektami poznać metody pracy w biurach architektonicznych. Bardzo zależy mi aby tą wiedzę i doświadczenie wykorzystać i dlatego poprzez niniejszy list pragnę wyrazić swoją chęć do rozpoczęcia po obronie magisterskiej pracy w Państwa biurze architektonicznym.
Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobyłam pracując w krakowskich biurach projektowych takich jak: Atelier Loegler oraz OTS IP. Praca nad projektami którą wykonywałam wymagała ode mnie bardzo dobrej znajomości programów graficznych, umiejętności współpracy oraz dokładności w planowaniu i wykonywaniu działań. Ponadto odbyłam dwumiesięczną praktykę w firmie budowlanej Hochtief w Krakowie. Byłam tam osobą odpowiedzialną za odbiory prac wykończeniowych, sporządzanie kosztorysów oraz przez obecność na placu budowy Opery Krakowskiej pogłębiłam swoją wiedzę budowlaną.
Bezpośrednie kontakty z osobami i firmami współpracującymi potwierdziły, że jestem osobą otwartą i łatwo nawiązuję kontakty z ludźmi. Lubię nowe wyzwania, a w życiu kieruję się zasadą: „Cokolwiek robisz, rób dobrze”.
Od pracy w Państwa biurze projektów oczekuję przede wszystkim możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego, tak cennego w zawodzie architekta.
Pozostaję do dyspozycji w celu przybliżenia mojej osoby podczas rozmowy kwalifikacyjnej na którą jestem gotowa przyjechać do Państwa biura.
ponizej zamieszczam moje nie pełne ale za to pełne błedów tłumaczenie i prosze o pomoc :)
Ich möchte flegen ob es möglich ist in Ihrem BüBBLArch ob Anfeng November zu arbeiten.
Gerade bereite ich meinen Diplom Enwort on der Fachbereich A und S an der CUT vor und perallet an der Fachbeseich A Fechhochschule Münster habe ich jetzt eine Chance um ein Doppeldiplom zu bekommen.
Meine Mastes Exam habe ich vor am Ende Oktober zu beztehen.
Die Studium die ich bereit gemacht hebe haben mir gezeigt wie interessant und...
Arbeit in Architektumbereich sein kann. Durch die Studiumhabe ich gelernt wie zu sein einem Teem zu arbeiten und wie meine Idee und Entzürfte zu presëntieren.
In Deutschland hate ich viele Möglichheiten um hoche Qualität, einfoche shilf und Funktionalität deutsche zu erfahren.