list z wakacji

Temat przeniesiony do archwium.
Verehrung Klaudia , sowohl versprach abschreibend aus Dein Zuschrift. Ferien verbrachte zu Warszawie , wo zu zwei Monate arbeitete als Gehilfe Veterinär. Codziennie herum eine Stunde 8.00 baute sie zu Schaffen und mußte m.inn. leitete her 20 Hündchen - was ungebunden angehörte zu najłatwiejszych Verpflichtungen trotzdem było przyjemne.Poza dadurch nährte Tiere und packte zu Doktor prz badaniach.Poza dadurch , daß sie ungebunden langweilte verdiente Anstandsdame wie zuliebe mich Gelder.
Nunmehr Du Schilderung mir heimisch Beschäftigungen jaką führte aus podaczas wakacji.Czekam aus Schacht Antworte und begrüßt.
CZY TO BEDZIE DOBRZE NAPISANE,PROSZE O POPRAWE.
Nawet nie zrknales na ten tekst z translatora. W przeciwnym razie zauwazyl bys lowka takie jak:

najłatwiejszych
badaniach
podaczas wakacji
Czekam

Ten takst to jeden wielki belkot.

I nie za kladaj co piec minut nowych postow!
zdaje mi sie ze te forum jest do pomocy,jakis tam wklad mialam,uzylam translatora,nie wszyscy sa zdolni w nauce tego jezyka,a ja nie mam pojecia o tym jezyku,wiec prosilam o pomoc,a w zamian,ze tak powiem-dostalam jazde;/
Pomoc polega na tym: ty piszesz i wklejasz tu do sprawdzenia.

jezeli nei masz pojecia o neimieckim, to dlaczego piszesz taki tekst po polsku, ktorego i tak nei dasz rady przetlumaczyc na niemiecki? Pisz od razu po niemiecku jak umiesz - prostymi zdaniami. Powyzszego tekstu sie nie da poprawic. Trzeba bylo by go pisac od nowa, a to juz bybylo wyreczenie ciebie a nie pomoc.
ok to juz chyba nie bedzie wyreczanie tylko pomoc-
Hallo Claudia. Ich verspreche, Ihren Brief zu beantworten. Ich verbringe Feiertage in Warschau. Ich arbeitete als asistent Tierärzte. Täglich bei 8.00 beginne ich meine Arbeit und zum Beispiel ich muss mit spazierengehen 20 Hunde. Es war aber auch angenehm ziemlich hart. Ich auch ziehe Tiere ein und helfe Doktor in der Prüfung. So habe ich atraktive Feiertage und verdiene etwas Geld. Und was über Sie? Arbeiteten Sie an den Feiertagen? Ich warte anserw.
Lepiej juz sama tego nie napisze,a jesli macie dalej chec aby cos odpisac i nie udzielac pomocy to nie meczcie swoich palcow i moich nerwow.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego