"Moj wczorajszy dzień"- proszę o sprawdzenie :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Bardzo serdecznie proszę o sprawdzenie mojego wypracowania :)

Gestern wachte ich um 6 Uhr. Nach den 5 Minuten stande ich auf, ging ins Bad und wusch ich mich. Jach duschte, kämmte mich und putzte mich die Zähne. Ich kam ins Zimmer zurück, ich zog an und machte ich das Bett. Dann ging ich in die Küche und bereitete das Frühstück vor. Ich aß Brötchen mit Käse und trank ich Tee. Dannach spülte ich das Geschirr. Ich zog meine Jacke, verabscheidete mich von meinen Hunden und der Katze und ging ich in die Schule. Die Stunde waren seit 8 bis 14 Uhr. Dann kam ich nach Hause zurück ind aß ich Mittag. Ich machte eine HaUSAUFGABE UND LERNTE ZU EINEM tEST. Später aß ich das Abendbrod, sah ich fern und surfte ich im Internet. Um 21 Uhr ging ich ins Bad, duschte, putzte sie Z ähne. Um 22 Uhr ging ich ins Bett.

:) Z góry baardzo dziękuję za poprawianie moich błędów:)
Gestern wachte ich um 6 Uhr. Nach 5 Minuten stand ich auf, ging ins Bad und wusch mich. (Ich?) duschte, kämmte mich und putzte mir die Zähne. Ich ging ins Zimmer zurück, zog mich an und machte das Bett. Dann ging ich in die Küche und bereitete das Frühstück vor. Ich aß Brötchen mit Käse und trank einen Tee. Dannach spülte ich das Geschirr. Ich zog meine Jacke, verabschiedete mich von meinen Hunden und der Katze und ging in die Schule. Der Unterricht dauerte von 8 bis 14 Uhr. Dann kam ich nach Hause zurück und aß zu Mittag. Ich machte eine Hausaufgabe und lernte für einen Test. Später aß ich das Abendbrot, sah fern und surfte im Internet. Um 21 Uhr ging ich ins Bad, duschte, putzte mir die Zähne. Um 22 Uhr ging ich ins Bett.

bardzo ładnie:)
Baaardzo dziękuję :)!!!
znowu literki zjadam. tym razem dwie:
Ich zog meine Jacke an
;)
Gestern wachte ich um 6 Uhr auf.
.......kämmte mir die Haare....(chyba ze o cala sie czesala ;))
Danach piszemy z 1 n
Oj Weronika, chyba mnie chcesz podbudowac ze tez cosik przeoczylas ;P
taaaaaak, to specjalne pułapki na Ciebie były:P
ale to z kämmen bym zostawiła:) jest "sich kämmen", also ich kaemme mich:)
znasz moja odpowiedz - masz racje :)), pomimo tego bardziej uzywane jest z harami :D
moja logika(podobno lubisz przedmioty scisle?)-> skoro umial/a napisac poprawnie ich kämme mich, to niech lepiej zapamięta to, skoro jest też poprawne, zamiast mieszać jej jeszcze zmianą na "ich kämme mir die Haare":)
Jak zwykle masz racje ;)), logiczne :)). Musze przyznac ze to jeden z niewielu tekstow ktory praktycznie jest bezbledny i az milo tlumaczyc cos takiego :)
..kämmte mir die Haare... też jestem zdecydowanie za tą wersją
ich zog meine Jacke an!,
lepiej von meinen Hunden und meiner Katze
btw. wymiencie sie icq i tam sobie flirtujcie:) chociaz troche ciekawiej tak
Minderit nawet nie wiesz jak Cie lubie ;-]
Ich bevorzuge Weronikas Version :-)
przeciez poprawilam juz to o Jacke:) (spojrz pod tekstem)

nie flirtujemy. oficjalnie jestesmy kumplami:D
Oj co to za przyjemnosc jak nikt nie podglada :))
Co do hunde.... to zalezy co kto za "lepiej uwaza", mysle ze obydwie wersje sa dobre.
Pozdrawiam
a ja lubię Mokota! o!:P
ciezko sie zorientowac takie dlugie te wasze dialogi:)
powinniscie jakos wykorzystac ta wasza wyjatkowa "znajomosc" jakis start-up, moze jakies kursy przez internet albo tanio tlumaczenia sprzedawac, oczywiscie 10% na moje konto
lg
ale bedziesz musial/a szukac klientow.
zalatwiasz klientele - dostajesz 10%
a ja bede tłumaczyć z Kumplem:D
patrzac na to forum to potencjalnych zainteresowanych nie brakuje, za dobra ocene gimnazjalista, licealista czy jakto sie tam nazywa zaplaci wg mnie 5-15 zl
no to będziesz pośrednikiem/czką:)

ja też jestem licealistką, a nie czyham na gotowce:P
em:)
naprawde jest nisza na takie rzeczy, niskie koszty,
co to znaczy: nie czyham na gotowce?
tzn., że jeszcze nigdy w życiu nie prosiłam nikogo, żeby odrobił za mnie pracę z niemca:)
ale moze masz klopoty z jakims innym przedmiotem?
nie zdarzyło mi się jeszcze żebrać na forum jakimkolwiek o odrobienie za mnie gotowca:)
sa rozne postawy zyciowe, jednak wielu to robi; inaczej to forum by padlo. jest zapotrzebowanie to pewne
wiem:) ale ja bym tak nie umiala
moze glupio bys sie z tym czula, ale takie zachowania bardzo ulatwiaja zycie
idąc po najmniejszej linii oporu niewiele się nauczysz.
tfu... linii najmniejszego oporu*
w dzisiejszym swiecie chodzi o czas jesli np nie nawidze niemieckiego i swiadomie decyduje sie ze go sie nie ucze to lepiej zebym przeznaczyl swoj czas na nauke czegos innego, prace itd
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |