prodsze o sprawdzenie i poprawe

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o sprawdzenie i poprawienie błędów :) jestem kiepska z niemieckiego a muszę się nauczyć na jutro opowiadać o swoich rodzicach a nie wiem czy to jest dobrze. Z góry dziękuje :)

Meine Eltern sind alle für mich. Auf jeden Fall kann ich auf sie. Ich kann mit ihnen über alle reden. Sie versuchen mich zu verstehen, wenn ich etwas Blödes mache.Ich mag ihnen frei Zeit, weil prima (dogadywać się).Wenn ich ein Problem haben immer hilft mir an einer Lösung.Wie meine Eltern können nur Neid.Ich habe nie wandte sie auf andere.

a miało to brzmieć tak:
Moi rodzice są dla mnie wszystkim.W każdej sytuacji mogę na nich liczyć. Mogę z nimi rozmawiać o wszystkim.Próbują mnie zrozumieć jak zrobię coś głupiego.Lubię spędzać z nimi wolny czas ponieważ świetnie się dogadujemy. Kiedy mam jakiś problem zawsze pomagają mi go rozwiązać. Takich rodziców jak moi można tylko pozazdrościć. Nigdy nie zamieniłabym ich na innych.
Meine Eltern sind alles für mich. In jedem Fall kann ich auf sie zählen. Ich kann mit ihnen über alles reden. Sie versuchen mich zu verstehen, wenn ich etwas Blödes mache. Ich verbringe gern meine freie Zeit mit ihnen, weil wir uns prima verstehen. Wenn ich ein Problem habe, helfen sie mir immer, es zu lösen. Um solche Eltern wie meine kann man mich nur beneiden. Ich würde sie nie gegen andere tauschen.
dziękuje bardzo ;) naprawdę bardzo bardzo :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa