mniej więcej chciałam cos takiego:
Mój pokój jest na drugim piętrze mojego domu. On jest duży. Mam również balkon. Na balkonie jest stół ze szklanym blatem i trzy krzesła. Wchodząc do pokoju możemy ujrzeć ściany koloru magnoliowego oddzielone od białej farby paskiem ozdobnym z motywem kwiatowym. W moim pokoju stoją dwa biurka. Przy każdym z nich jest fotel. Pierwsze biurko znajduje się z przodu pokoju naprzeciwko drzwi, prowadzących do łazienki. Obok drzwi stoi wazon z trzema sztucznymi słonecznikami, a obok dwa kwiatki (roślinki). Dalej jest stolik z dwoma fotelami. Nad nimi wiszą trzy obrazy. Obok stolika stoi drugie biurko. W tyle pokoju znajduje się wielka szafa z trzema lustrzanymi, przesuwanymi drzwiami. W lewej części szafy są ksiązki, a w prawej ubrania. Po drugiej stronie (naprzeciwko drugiego biurka) jest łóżko. Nad nim jest lampka, taka sama jak nad pierwszym biurkiem. Bardzo lubię swój pokój, ponieważ jest duży i praktyczny
Ich wohne in Einfamilienhaus. Mein Zimmer liegt in der zwei Stock. Das ist sehr Groβ. Ich habe der Balkon auch. Auf dem Balkon ist der Tisch mit gläsern Blatt. Am Tisch stehen drei Suhlen. (Wchodząc do pokoju możemy ujrzeć ściany koloru magnoliowego oddzielone od białej farby paskiem ozdobnym z motywem kwiatowym – nie wiem jak to napisać). Im mein Zimmer stehen zwei Schreibtischen. Am jeder Schreibtischen steht ein Sessel. Ersten Schreibtisch steht in vorn, entgegen dem Tür (…). Neben dem Tür steht ein Vase mit drei künstlicher Sonnenblumen und neben sie sind zwei Planten. Weiter ist der Tisch mit zwei Sesseln. Über sie hangen drei Gemälden. Neben befindet sich zweiten Schreibtisch. Hinterher dem Zimmer ist Groβ Wandschrank (…) Rechts habe ich Bucher und links Kleidungen. Entgegen dem zweiten Schreibtisch ist Bett. Ich liebe mein Zimmer weil das ist Groβ und praktisch.
Z góry bardzo, bardzo dziękuję.
PS. Jak jest parapet przy oknie balkonowym?