witam
mam napisac list oto on :
Zbliża się termin przyjazdu kolegi z Niemiec, z którym chcecie spędzić dwa tygodnie wakacji w Polsce. Z powodów rodzinnych ni możesz go jednak gościć u siebie. Napisz list do niego, w którym:
- poinformujesz go o zmianach i podasz powód
- zapytasz o inny dogodny termin wizyty i zaproponujesz np. wakacje zimowe
- zapewnisz o przyjemnościach płynących również z wypoczynku zimowego i zaproponujesz jakieś konkretne formy wypoczynku
- zaproponujesz pobyt w atrakcyjnej miejscowości górskiej w Polsce i wyrazisz nadzieję na akceptację twojej propozycji
Ja napisalem narazie tyle. Prosze o sprawdzenie i jak cos dodanie kilku zdan.Potrzebuje go na dzis prosze o pomoc. Dziekuje i pozdrawiam.
Moja wersja:
Hallo Mark
Ich freue mich sehr, dass wir verbringen Sommerferien zusammen. Meine Mutter ist krank, so dass du kommst du nich für einen Urlaub. Wann du kommt?
Gibt es du möchtet in die Winterferien? Unser Winter ist schon. Es gibt viele interessante Orte zu besuchen. Wir werden uns entspannen und genießen Sie selbst. Wir gehen zusammen auf die Skipiste. Wir werden Ski fahren. Wir konnen auf den Pool gehen. Möchten Sie eine Tour durch meine Stadt? Ich habe Hoffnung , dass du kommst.
Viele Grüße