Sprawdzenie Niemiecki (Mój dzień)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej miałem napisać po niemiecki mój dzień chciałbym sprawdzić co mam źle lub co zastąpić dopisać itd.

Mein Tag

Am montag stehen um sieben uhr.anschliessend musik horen,etwa um acht uhr sich waschen.Zehn minute nach auf morgens fruhstucken.Vor schule ausgehen samt hund kurz spaziergang langsam geht in die schule.gewohnlich sich aufhalten sieben uhr.endst chuluterricht geschwind geht bis zu hause.Zu hause mittag essen und etwa siebzehn geht na herrerhaus,zuruckgehen um zwanzig uhr und hausaufgaben,nachtmahlen około 21 myje się i siadam przy kompie o 1 00 otwieram okno i usiłuje usnąć.

Będe wdzięczny za poprawe,zmiane co nieco tekstu itd.
Am Montag stehe ich um 7 Uhr auf, anschließend höre ich Musk.
Ungefähr um 8 Uhr wasche ich mich.

W nastepnym zdaniu nie wim o co Ci chodzi
napisz moze po polsku te zdania, bo ciezko zrozumiec, wszedzie masz bez oosob, ich , du ,er, wir, sie , pozjadales?

i wszystkie czasowniki masz w bezokolicziku, nie poodmieniane,

poludnie jesc obiad, tak wychodza te zdania ;.)
Opisz ten przebieg dnia po Polsku to może ktoś przetłumaczy
ok,
W poniedziałek wstaję o godzinie 7 00,przez następne 15 minut słucham muzyki ,potem idę się umyć.O godzinie 8 00 zaczynam jeść śniadanie kiedy skończe wychodzę z psem na krótki spacer.Wolnym krokiem udaję się do szkoły.W szkole siedzie zazwyczaj 7 godzin kończąc lekcje szybko się zbieram i idę do domu gdzie jem obiad i około godziny 17 idę na dwór .Wracam około 20 i odrabiam lekcje,jem kolacje.O 21 00 myję się a następnie siadam przy kompie,zazwyczaj siedze do 1 00 potem kładę się do łóżka.

Dzięki za pomoc

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie