proszę o sprawdzenie opisu obrazka i dopisaniu czego niewiem naprawdę męcze się nad tym i nie potrafie bardzo prosze o pomoc :( z góry dziękuje .
Polska wersja:
Na obrazku widze 3 chłopaków.Oni są w równym wieku.Sa ubrani w spodnie jansowe i bluzy sportowe.Dwóch z nich szarpie trzeciego.Przypuszam,że oni są na szkolnych schodach i kłocą się o zdanie domowe.Myślę,że wcześniej kazali mu żeby dał im odpisać a on nie chciał.Na schodach leży zeszyt i torba szkolna.Myślę ,ze chłopkak sie boi swoich kolegow,czuje obawy .Jest bezradny z powodu nich i nie wie co robić.Inni chłopcy czują się lepsi,silniejsi ,uwazaja ze maja przewage fizyczna.Sądzą ,ze wszytko im wolno.
moja wersja :/
Auf dem bild sehe ich drei jungen.Er ist zu ausgeglichen alter.Er ist Kleidung in Jense hose und sport Bluse.Zwei ------- ??raufen drei.Ich vermute er sind in schule treppe und streiten sind hausaufgaben.ich denke,dass ------------.Trepe liegt heft und rucsack .Ich denke junge angst jungen ---------.------ derentwegen --------------.---------------
------------.---------------
----------------.