Tekst po polsku to :
Najczęściej kupuję w sklepach odzieżowych i butikach. w takich zakupach doradza mi mama lub przyjaciólka. zawsze przymierzam ubrania w przymierzalni. Mój rozmiar to M lub 38. Lubię dużo kolorów ale najbardziej lubię zielony niebieski czarny i czerwony.Zawsze płacę gotówką. Zwracam uwagę na cenę i jakość czasami na markę. Marka jest raczej nie ważna ponieważ to nie od niej zależy jakość i wygląd ubrania. Interesuję się moda. Uważam że teraz "in" są tuniki, szpilki , duże kolczyki i naszyjniki jak zawsze jensy, najlepiej rurki. Lubie materiały z maturalnych włókien takich jak bawełna, wełna, leń, lubie także jedwab i satyne. Ubiór jest ważny żeby sie dobrze czuć. Do twarzy mi w niebieskim czarnym i białym.
a po niemiecku wyszło mi tak:
Normaleweise kauft Kleidung in Mode-Geschäften und Bautiquen. Für solche Käufe oder beraten meine mutter oder fruindin. Immer anprobiren Kleidung in Umkleidekabine. Meine Größe is M oder 38. Ich mag eine Menge von Farben , aber ich mag Grüne himmel und Schwarz. Immer bar zahlen. Darauf hin, Preis und Qualität manchmal auf die Marke schauen. Marke ist wahrscheinlich nich Gültig, weil es nicht auf sie die Qualität von Gestaltung ab hän gen. Interesse an Mode. Ich glaube, jetzt "in" sind Tuniken, Stifte, große Ohrring und Halsketten, wie immer die Jeans, Rollhose. Ich mag Materialien der Immatrikulation Fosern wie Baum wolle, wolle, und faul wie samt und Seide. Kleidumg ist wichtig, sich gut zu fühlen. Mir das Gesicht in blau, schwarz und weiß.