Bardzo proszę o sprawdzenie (Wakacje)- Perfekt

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, bardzo proszę o sprawdzenie opisu z wakacji i ewentualne dopisanie braków.! Zależy mi na tym. Z góry bardo dziękuję za wszelką pomoc ! :*

1.Swoje wakacje spędziłam bardzo miło i ciekawie

-Die Sommerferien habe ich sehr nett und interessant.

2.W lipcu pojechałam na dwutygodniowy obóz do Świnoujścia.

-I Juni bin ich nach Świnoujście in einen Ferienlager gefaren.Ich bin dort zwei Wochen gewesen.

3.Poznałam tam wielu wspaniałych ludzi.

-Ich habe viele interessante Menschen kennen gelernt.

4.Pogodę mieliśmy piękną. Cały czas było ciepło i świeciło słońce.

-Wir haben schönes Wetter gehabt.Es ist immer warm gewesen und die Sonne hat es gescheinen.

4.Często chodziliśmy na plażę, zwiedzaliśmy miasto a wieczorami chodziliśmy na imprezki w mieście.

- ?

5. Dużo się opalałam, pływałam w morzu i często grałam w tenisa stołowego.

-Ich habe viel geschwommen in der See, mich gesonnt und oft in Tennis gespielt

6. Były też 3 wyjazdy zagraniczne

- ?

7.Najpierw pojechaliśmy do Hamburga w Niemczech gdzie pół dnia spędziliśmy w parku rozrywki "Heide Park"

-Zuerst wir sind in Hamburg in Deutschland gefahren, wo wir sind halb einen Tag in dem Vergnügungspark "Heide Park" verbracht.

8.Było tam dużo niezapomnianych atrakcji.
-Es war dort viel unvergessene Attraktionen.

9.Następna wycieczka była do Kopenhagi w Dani promem ze Świnoujści

-Nächster Ausflug ist in den Kopenhagen in Gegebene mit Fähre nach Świnoujście gewesen

10.Kopenhaga bardzo mi się podobała. Robiłam tam dużo zdjęć i zwiedziłam wiele zabytków.

-Kopenhagen hat mir sehr gefalen. Ich habe dort viel fotografiert und ich habe da viele Sehenswurdigkeiten biesichtigen.

11.Ostatnia wycieczka była do Szwecji.
-Letzter Ausflug nach Schweden gewesen

12.Wakacje wspominam bardzo miło i mam z nich wiele pamiątek.
?

13.Szkoda, że te wakacje się tak szybko skończyły.
?
- Die Sommerferien habe ich sehr nett und interessant verbracht.
- Im Juni bin ich nach Świnoujście in ein Ferienlager gefahren. Ich bin dort zwei Wochen gewesen.
- Ich habe viele interessante Menschen kennen gelernt.
- Wir haben schönes Wetter gehabt. Es ist immer warm gewesen und die Sonne hat geschienen.

- Ich bin viel im Meer geschwommen, habe mich gesonnt und oft Tennis gespielt

- Zuerst sind wir nach Hamburg gefahren, wo wir einen halben Tag im Vergnügungspark "Heide Park" verbracht haben.

- Es gab dort viele unvergessene Attraktionen.

- Der nächste Ausflug ging mit der Fähre von Świnoujście nach Kopenhagen
- Kopenhagen hat mir sehr gefallen. Ich habe dort viel fotografiert und ich habe da viele Sehenswürdigkeiten besichtigt.
- Der letzte Ausflug war nach Schweden gewesen
Dziękuję Ci bardzo za tą pomoc i chęci... !! :) Jeśli możesz, przetłumacz mi te zdanka pod którymi zrobiłam znaki zapytania, ponieważ mam z nimi mały problem :)
Pozdrawiam cieplutko.
OK. Fang an:

4.Często chodziliśmy na plażę, zwiedzaliśmy miasto a wieczorami chodziliśmy na imprezki w mieście.

Twoja propozycja?

- Oft sind wir auf dem Strand gegangen und wir haben die Stadt besichtigen, aber am Abend wir sind in die Diskothek gegangen.

;)
- Oft sind wir an den Strand gegangen, haben die Stadt besichtigt, aber am Abend sind wir in die Diskothek gegangen.

dalej...
6.Były też 3 wyjazdy zagraniczne
-Waren auch drei ausländische Ausreisen..
Es gab auch drei Auslandsreisen.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego