sprubowałem przetłumaczyc ale pewnie źle. prosze o sprawdzenie.
Moje ulubione jedzenie to pizza. lubię również owoce i warzywa takie jak jabłka, śliwki, truskawki a także marchewka, pomidory i ogórki. nie znosze brukselki i cebuli. mają obrzydliwy smak. na obiad często jem ryż, ziemniaki, makaron lub kurczaka. nie lubię kiełbasy. z zup lubię tylko rosół i pomidorową. na śniadanie przeważnie jem płatki z mlekiem lub kanapki z szynką. uwielbiam słodycze. najbardziej czekoladę i żelki. najczęsciej piję herbatę i sok jabłkowy. nie lubię coli. od czasy do czasu jem hamburgera lub hot doga.
Mein lieblingsessen ist pizza. Ich mag auch Obst Und Gemüse (np) zum beispiel apfel, pflaumen, erdbeeren , karotten, tomaten und gurken. Ich mag keine rosenkohl und zwiebel. Sie schmeckt eklig. Zum mittagessen often ich esse reis, kartoffeln, nudeln oder Hähnchen. Ich mag keine wurst. Ich mag Hähnchen und Tomatensuppe. Zum Frühstück ich esse müsli mit milch oder Schnitte mit schinken. Ich verehre Süßigkeiten. Meissen schokoladen Und (nie wiem). Ich ofen trinke tee Und apfelsaft. Ich mag nich cola. Ab und zu ich esse hamburger oder hot dog.