przepis na tardycyjna potrwe

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, jestem nowym użytkownikiem :) ale dość często tu zaglądałam. Zawsze samo przeglądanie tematów mi wystarczało, ale teraz nic nie znalazłam więc proszę Was o pomoc :)
A więc:
Twoja koleżanka z Niemiec prosi, żebyś przysłała jej przepis na tradycyjną polską potrawę. Napisz do niej e-mail, w którym:
-podasz jakie produkty i w jakich ilości powinna kupić,
-opiszesz jak przygotować daną potrawę i na co zwrócić szczególną uwagę,
-poinformujesz jak ją doprawić i w jaki sposób podawać.
-poprosisz o przepis na tradycyjną niemiecką potrawę i sposób je przygotowania.

Nie mam kompletnie pojęcia na wstęp ;/
No ale ... Tipisch polonische Gericht ist bigos.Wenn man bigos zubereitet, braucht man folgente Zutaten:
1kg Sauerkraut
80dag frische Kraut
2 Zwiebeln
10dag Wurst
1/2 Schweinefleisch
10 dag garäucherter Speck
Salz, Pfeffer, Piment
5 dag Tomatenmark

Die Zuberietung;
Wasch zuerst das Gemuse. Schneide das Sauerkraut, gieß Wasser und koch in einem Topf ohne Deckel. Schneide,koch danach (słodką kapustę) und geschälte Zwiebel. Gib Sauerkreut dazu. Dann schneide Fleisch il kleine Stucke. Brat Flesich fett. Gib spater in kochendes Kohl Fleisch mit Fett dazu. Danach koch immer noch...

i tu się kończą moje pomysły :( bardzo proszę o pomoc :)

« 

Studia językowe