Proszę o sprawdzenie zdań- nawyki żywieniowe

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Serdecznie:):) Proszę bardzo o pomoc w sprawdzeniu poniższych zdań- to Pilne. Bardzo Bardzo Proszę niech mi ktoś sprawdzi i poprawi blędy w tych zdanich. Z góry będe ogromnie wdzieczna i Dziękuję za poświęcony czas:):) Pozdrawiam

1) Ich liebe Essen. Lubię jeść
2) Ich versuche genug zu Essen, um den ganzen Tag keinen Hunger zu haben. Staram się jeść wystarczająco dużo, aby przez cały dzień nie być głodną.
3) Alle Mahlzeiten esse ich zu Hause , weil dort alles lecker schmeckt und frischt ist. Wszystkie posiłki jem w domu, ponieważ lepiej smakują i są świeże.
4) Das zweite Frühstück esse ich in der Schule. Drugie śniadanie jem w szkole.
5) Ich bemühe mich, damit nicht zu schnell Essen. Staram się nie jeść szybko.
6) Ich esse nicht im stehen. Nie jem na stojąco.
7) Ich liebe esse mit jemande z.B. meine Familie oder meine Freunde. Lubię jeść z kimś, np. z moja rodzina lub przyjaciółmi.
8) Ich liebe esse häufig zwischen Mahlzeiten. Lubie zjeśc coś między posiłkami.
9) Manchmal esse ich in der Pause Früchte oder etwas susses. W między czasie jem owoce lub coś słodkiego.
10) Während des Tages ich trinie sehr viel Wasser und Säfte, weil das gesund ist und gute fur meinem Organismus. W ciągu dnia pije dużo wody i soków, ponieważ jest to zdrowe i dobre dla mojego organizmu.
11) Ich esse keine fetten Gerichte, Weil się mir nicht schmecken. Bardzo nie lubię jeść tłustych rzeczy są dla mnie nie smaczne.
12) Ich musse noch mehr um meine gesundheit sorgen, sonst wirst ich krank in der Zukunft.. Muszę zadbać jeszcze bardziej o swoje zdrowie w przeciwnym razie mogę w przyszłości zachorować.
13) Trozdem ich musse verschwenden Aufmerksamkeit auf Essen. Musze poświecić więcej czasu jedzeniu.
14) Ich solle auf Süßigkeiten verzichten, vor allem Schokolade. Powinnam zrezygnować ze słodyczy, a głównie z czekolady.
15) Ich soll Sport zu treiben und fangen führst gesunden Lebenstill an. Powinnam uprawiać jakiś sport zacząć prowadzić zdrowy tryb życia..
16) Ich bin ein bisschen Type Impuls- , Stress- und auch Genuss- Esser. Jestem trochę typem konsumenta impulsywnego, nerwowego i też smakosza.
17) Ich musse fangen Fettaugenzählen an. Muszę zacząć liczyć kalorie (tłuszcz).
18) Ich musse sie zu hapten auf sich und meine Gesundheit. Muszę zadbaćć o siebie i swoje zdrowie.
19) Es ist sehr schwer zu sagen, welchen ich bin Konsument (Esser). Jest mi trudno powiedzieć, jakim jestem konsumentem.

Dziękuję za każdą Pomoc:):)
Bardzo Bardzo Proszę o sprawdzenie chociaż kilku zdań!! Proszę!!
1) Ich liebe Essen -> Kocham jedzenie. Lubię jeść -> Ich esse gern / ich liebe es zu essen
2) Ich versuche ausreichend viel zu essen, um den ganzen Tag (lang) keinen Hunger zu haben. Staram się jeść wystarczająco dużo, aby przez cały dzień nie być głodną.
3) Alle Mahlzeiten esse ich zu Hause , weil sie da besser schmecken und frisch sind. Wszystkie posiłki jem w domu, ponieważ lepiej smakują i są świeże.
4) Das zweite Frühstück (Pausenbrot / Lunch) esse ich in der Schule. Drugie śniadanie jem w szkole.
5) Ich bemühe mich, nicht zu schnell zu essen. Staram się nie jeść szybko.
6) Ich esse nicht im Stehen. Nie jem na stojąco.
7) Ich esse gern mit anderen Menschen zusammen z.B. mit meiner Familie oder meinen Freunden. Lubię jeść z kimś, np. z moja rodzina lub przyjaciółmi.
8) Ich mag es zwischen den Mahlzeiten zu essen. Lubie zjeśc coś między posiłkami.
9) In der Zwischenzeit esse ich Früchte oder etwas Süßes. W między czasie jem owoce lub coś słodkiego.
10) Während des Tages trinke ich sehr viel Wasser und Saft, weil es gesund und gute für meinen Körper ist. W ciągu dnia pije dużo wody i soków, ponieważ jest to zdrowe i dobre dla mojego organizmu.
11) Ich esse keine fettreichen Gerichte, weil sie mir nicht schmecken. Bardzo nie lubię jeść tłustych rzeczy są dla mnie nie smaczne.
12) Ich muss mich noch mehr um meine Gesundheit kümmern, sonst könnte ich in der Zukunft krank werden. Muszę zadbać jeszcze bardziej o swoje zdrowie w przeciwnym razie mogę w przyszłości zachorować.
13) Ich muss dem Essen mehr Zeit schenken. Musze poświecić więcej czasu jedzeniu.
14) Ich sollte auf Süßigkeiten verzichten, vor allem auf Schokolade. Powinnam zrezygnować ze słodyczy, a głównie z czekolady.
15) Ich sollte Sport treiben und anfangen einen gesunden Lebensstil zu führen. Powinnam uprawiać jakiś sport zacząć prowadzić zdrowy tryb życia..
16) Ich bin ein bisschen ein Typ Impuls- , Stress- und auch Genuss- Esser. Jestem trochę typem konsumenta impulsywnego, nerwowego i też smakosza. (ist mir zu krass)
17) Ich muss anfangen Kalorien zu zählen. Muszę zacząć liczyć kalorie (tłuszcz).
18) Ich muss mich um mich und meine Gesundheit kümmern. Muszę zadbaćć o siebie i swoje zdrowie.
19) Es fällt mir schwer zu sagen, welche Art Konsument (Esser) ich bin. Jest mi trudno powiedzieć, jakim jestem konsumentem.
5) 5) Ich bemühe mich langsam zu essen
Dziękuję Dziekuję!!! Życie mi ratujesz:):):)

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie