Witam!! Bardzo proszę o sprawdzenie poniższych zdań na temat mojej ulubionej potrawy!! Wiem, że jest już późno, ale może ktoś będzie w stanie to sprawdzić i poprawić błędy?? :):)Bardzo Bardzo Proszę i dziękuje za każdą pomoc
1. Meine Lieblingsgericht ist Pfannkuchen - Moja ulubioną potrawą są naleśniki.
2. Meine Mutter lehre mich vorzubereiten.- Nauczyła mnie je przygotowywać moja mama.
3. Um Pfannkuchen zu machen nötige ist: zwei Eier, halb eines Liters der Milch, Glas des Mehls, Teelöffel eines Backpulvers und Zuckers Vanille, ein Öl.- Aby zrobić naleśniki potrzebne jest: dwa jajka, pół litra mleka, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia i cukier waniliowy, olej.
4. Gehören gut einem Ei mit dem Vanillezucker und Milch zu mischen ( zu verquirlen) -Należy jajka wymieszać dobrze (roztrzepać) z cukrem waniliowym i mlekiem
5. Um Mehl mit Backpulver rühren .- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
6. Alles gemeinsam genau mischen.- Wszystko razem dokładnie mieszamy.
7. Gießen auf der Pfanne. Ich backe Pfannkuchen auf sehr warm Öl aus beide Seiten.- Wlewamy na patelnię. Naleśniki pieczemy na gorącym oleju z obu stron.
8. Wenn es ist fertig ich mag es auf süß mit Sahne und Zucker oder Marmelade essen.- Gdy są gotowe lubię je jeść na słodko ze śmietaną i cukrem albo dżemem.
9. Ich esse auch mit den Obst,np. Äpfel, Erdbeeren - Jem je także z owocami,np. jabłkami, truskawkami.
10. Manchmal ich esse auch mit Schlagsahne und Apfelmus .- Czasami także z bitą śmietaną i musem z jabłek..
11. Pfannkuchen ist mein Lieblingsgericht, weil es ist schnell und sehr schmackhaft fur mich - Naleśniki to moja ulubiona potrawa, bo są szybkie i bardzo smaczne.
12. Es sind satt und schmackhaft, aber kalorisch und vitaminarm - Są syte i smaczne, jednak kaloryczne i niskowitaminowe
13. Meine Mutter zu mache eine besser Pfannkuchen. -Najlepsze naleśniki robi moja mama
Proszę o Pomoc:):) i naprawdę Bardzo Dziękuję:)