das wetter

Temat przeniesiony do archwium.
witam. mam małą prośbę. na jutro muszę oddać to wypracowanie. bardzo będę wdzięczna, gdy ktoś mi to sprawdzi i poprawi. podziękuje też , za dodanie własnych zdań. o to wypracowanie:(po polsku to co chciałam wyrazić także)

pogoda jest dla każdego bardzo ważna, dla mnie także. ja najbardziej lubię lato, gdy jest ciepło.
gdy za oknem jest szaro, zimno i pada, to dopada mnie depresja. nic nie chce mi sie robić, zaś gdy za oknem widać słońce, to dostaje od razu ochote do robienia różnych rzeczy. mam ochotę na jazde rowerem, na rolkach, na spacer, nawet chce mi sie uczyć. latem nie ma sie tyle obowiązków co zima. zima zawsze muszę odśnieżyc podwórko, schody. najlepsza przyjemność latem dla mnie to koszenie trawy. uwielbiam jej zapach.
zawsze chciałam mieszkać w klimacie w którym wystepuje tylko lato. ale chciałabym tez, aby to lato było ciepłe, i było mało deszczu.

ein Wetter ist für jeden sehr wichtig, für mich auch. ich meisten mag einen Sommer, wenn ist eine Wärme.
wenn es ist für das Fenster grau, eine Kälte und er fällt, das schießt mich zu eine Depression. nichts will mir sie nicht machen, aber wenn hinter dem Fenster sehen eine Sonne, das ochote bekommt von dem Mal zu des machen verschiedene Sachen. ich eine Lust habe auf jazde einem Fahrrad, auf den Rollen, auf dem Spaziergang, es sogar will mir sie lehren. keinen Sommer hat so viel sie Pflichten was ein Winter. ich einen Winter immer muss odśnieżyc einen Hof, Treppen. beste Freude ein Sommer für mich dieses Mähen ein Gras. ich verehre ihr einen Duft.
ich immer wollte zu wohnen in dem Klima in welcher taucht auf nur Sommer. aber ich möchte Thesen, damit dieser Sommer warm ist, und war wenig Regens.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego