Cześć!
Nazywam siÄ™ Krzysiek, mam 15 lat i mieszkam w XYZ.
Opowiem wam jak spędzam wolny czas poza szkołą.
Bardzo często jeżdżę na rowerze albo rolkach z moimi kolegami: Szymonem, Bartkiem i Dawidem.
Na rowerach mamy specjalne liczniki więc robimy wspólne wyścigi.
Gdy jest ładna pogoda chodzę z kolegami z klasy na boisko szkolne. Gramy w nogę, kosza albo Sitkówkę. Zależy na co mamy ochotę.
Ja bardzo lubię grac w kosza i często oglądam NBI w telewizji.
A po meczu każdy z nas wraca do swojego domu.
W domu w wolnym czasie oglÄ…dam telewizjÄ™ lub gram na komputerze.
Interesuje się motoryzacja więc często gram w gry wyścigowe.
Niekiedy spotykam się ze znajomymi żeby tylko porozmawiać. Wtedy zazwyczaj obgadujemy dziewczyny i rozmawiamy o samochodach i motorach.
Niekiedy idziemy razem do kawiarenki internetowej żeby sobie razem pograć.
Od czasu do czasu chodzÄ™ na dyskoteki szkolne. SÄ… one rzadko bo gdy jest jakaÅ› okazja Np. andrzejki, mikoÅ‚ajki…
Lubię słuchać głośnej muzyki i tańczyć więc zawsze się dobrze bawię.
W każdą środę chodzę na KSM. Najpierw gramy na hali sportowej a potem mamy spotkanie w kościele. Młodzi ludzie lubią chodzić na KSM ponieważ można tak spotkać znajomych i z nimi porozmawiać.
Mam tez starszą siostrę Ankę. Gdy dostanie kieszonkowo to zabiera mnie czasem na basen i pizzę. Mam też młodsza siostrę z którą bardzo często się bawię. Zawsze dużo tańczymy ponieważ ona bardzo lubi słuchać muzyki i tańczyć.
W każda niedziele po obiedzie jedziemy do naszej babci żeby zobaczyć jak się czuje.
Ona zawsze cieszy się jak do niej przyjedziemy. Babcia często opowiada o II wojnie światowej i o swoim rodzeństwie. Lubię słuchać jej opowiadań bo SA bardzo ciekawe.
Moja babcia jest tez bardzo dobra kucharką i jej sernik jest najlepszy na świecie.
U nas w XYZ jest tez kino, ale nie zawsze puszczają tam fajne filmy. Gdyby grali filmy akcji albo komedie to pewnie chodził bym do niego.
A we wakacje organizowane sÄ… festyny i wtedy zawsze pada deszcz. Dlatego tylko czasami na nie chodzÄ™.
Ale najbardziej lubię odpoczywać na kanapie oglądając ciekawy film.
W taki właśnie sposób spędzam wolny czas.
Hi!
Ich HeiBe Chris, ich bin 15 Jahre alt und wohne in XYZ.
Ich werde Ihnen sagen, wie ich meine freie Zeit außerhalb der Schule zu verbringen.
Sehr oft habe ich Rad fahren oder skaten mit meinen Kollegen, Simon und David Bartek.
Auf dem Fahrrad haben wir spezielle Zähler, so dass wir die Rennen geteilt.
Wenn das Wetter schön ist zu Fuß mit ihren Klassenkameraden auf dem Spielplatz. Wir spielen im Bein, Papierkorb oder Sitkowka. Es hängt davon ab, was wir wollen.
Gefällt mir sehr, Basketball zu spielen und oft im Fernsehen zu sehen NIB.
Und nach dem Spiel jeder kehrt in seine Heimat.
Zu Hause in meiner Freizeit gehe ich fernsehen oder spielen Computerspiele.
Er interessiert sich für automotive so oft spiele ich Rennspiele.
Manchmal treffe ich mich mit Freunden nur zu reden. Dann wird der Krebs meist um Mädchen und Autos und Motorräder zu sprechen.
Manchmal gehen wir zusammen auf die Internet-Cafe zu gehen und zusammen spielen.
Von Zeit zu Zeit gehe ich zur Schule Discos. Sie sind selten, denn wenn es eine Chance gibt zum Beispiel Andrew, Mikolajki ...
Ich mag laute Musik hören und tanzen, so ist es immer viel Spaß.
Jeden Mittwoch KSM ich gehen. Erstens spielen wir die Sporthalle und dann sind wir in der Kirche zu erfüllen. Junge Leute wie auf dem KSM gehen, weil man Freunde treffen und mit ihnen sprechen.
Ich bin auch eine ältere Schwester, Anka. Wenn Sie kieszonkowo manchmal nimmt es mich an den Pool und Pizza. Ich habe auch eine jüngere Schwester, mit denen ich sehr oft spielen. Immer viel getanzt, weil sie zu Musik und Tanz hören mag.
Jeden Sonntag nach dem Mittagessen gehen wir zu unserer Großmutter zu sehen, wie ich mich fühle.
Sie freut sich immer wieder, wie es kommen wird. Oma oft erzählt die Geschichte des Zweiten Weltkriegs und seine Geschwister. Ich mag, um ihre Geschichten zu hören, weil sie sehr interessant sind.
Meine Großmutter ist auch sehr gut kochen und ihr Käsekuchen ist die beste in der Welt.
In unseren XYZ ist auch ein Kino, aber nicht immer bluten coole Videos gibt. Hätten sie gespielt Actionfilme oder Komödien, die wahrscheinlich zu Fuß würde ihn.
Und in den Ferien Feste werden organisiert und immer wenn es regnet. Deshalb tun nur manchmal nicht gehen.
Ich mag aber auf der Couch beobachten einen interessanten Film ruhen.
Dies ist, wie ich freie Zeit zu verbringen.
ProszÄ™ o poprawÄ™... ;)