bardzo prosze o sprawdzenie i okonianie poprawek

Temat przeniesiony do archwium.
Na obrazku widzę dwie osoby,kobietę i mężczyznę.Znajdują się oni w pokoju. Kobieta ma blond włosy, jest ubrana w bluzke. Mężczyzna ma ciemnie włosy i podobie jak kobieta ma bluzke . Pilja razem kawe i rozmawiaja, sprawiaja wrazenie zakochanych.

Auf dem Bild sehe ich zwei Personen. Eine Frau und einen Mann. Die beiden sind im Zimmer. Die Frau hat blonde Haare. Sie frAgt bluse. Der Mann hat dunkle Haare und trAgt auch Bluse. Trinken zusammen caffee und sich unterhalten. Das die beiden Verliebtheit

1) Was Essen die Personen auf dem Bild
2) Was isst du oft und gern? Warum?

ad1. Die Person auf dem Bild Kuchen
ad2 Ich liebe es Obst und GemUse zu essen, weil der Boum

Prosze o sprawdzenie i poprawienie bledow.
z gory dzieki
A co to teraz ma znaczyć? Przecież już raz wstawiłeś. Chcesz każdą odpowiedź, jako nowego posta, czy co? Dann gute Nacht um Elfe...
calkiem niezle
ale napisales ze oni pija kawe a o ciescie nic nie wspomiales
o Boum też nic nie było. Diego! Znowu jesteś w farcie?
czyli co moge to tak zostawic ??? czy cos dopisac??/ jezli tak jak mozecie to podsuncie jakies zdanie
nie na tej stronie
Auf dem Bild sehe ich zwei Personen. Eine Frau und einen Mann. Die beiden sind in einem Zimmer. Die Frau hat blonde Haare. Sie trägt eine Bluse. Der Mann hat dunkle Haare und trägt ein Hemd. Sie trinken zusammen Kaffee und unterhalten sich. Die beiden sind verliebt.

1) Was essen die Personen auf dem Bild
2) Was isst du oft und gern? Warum?

ad1. Die Personen auf dem Bild essen Kuchen (?, p. w.: „trinken … Kaffee“)
ad2 Ich liebe Obst und Gemüse.
Moko to chyba translator a nie ty
siwy idz na pierwsza strone opis obrazka i tam znajdziesz co potrzebujesz
was gefällt dir nicht?
zdjecie ktore mam do pisanie jest zle skserowane i nie widac na nim za duzo wiec dlatego napisalem ciasto bo trudno zeby na pytanie co jedza odpowiedziec pija kawe :) to moge to tak zostawic jak napisalem na poczatku ??? czy wprowadzic tam jakas mala zmaiane ???
lepiej wprowadz małą zmianę...
mala zmiane tzn co mam zmienic
Zaczęłabym od
Auf dem Bild sehe ich zwei Personen, eine Frau und einen Mann.
A, ja to bym na źle skserowanej fotce nawet nie pisał o cieście, lecz wymyśliłbym kurczaka z rożna i frytki z majonezem, albo cuś w podobie na to. Przecież chodzi o ćwiczenie. Wymyśl coś, czego nie widać. Coś taki dokładny? Golonka, kołduny litewskie, zupa ogonowa, czy co tam jest w Polsce jadalne...
Bryzgane ziemniaki, a na deser Liebesschleifen, znane jako chruściki tudzież faworki, zależnie od regionu :]
U nas nazywają to "zerrissene Hose".
jeszcze bym dodala pare szczegolow kurzärmliges Hemd,kurzärmlige Bluse
und er trägt to sa dwa zdania wspolrzednie zlozone tzn.moga egzystowac niezaleznie tylko drugie zdanie bez zaimka osobowego er nie moze egzystowac
właaaaaśnie, kurde, już miałem to na czubku języka, ale diego-baba była szybsza. Relatywizując te pośrednie pojęcia należałoby się zastanowić nad wpływem zorzy polarnej na miesiączkowanie pingwinów, nieprawdaż, azalisch?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie