kartka pocztowa, prosze o spr.

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o spr. i poprawę w razie błędów.

Brenau, den 05.08.2010
Hi Paulina,
Herzliche Grüße aus Brenau.
Ich lerne Deutsch in Deutschland. Ich ist Berlin. Das ist Sprachekurs! Das ist toll! Ich bin Brenau bei Berlin. Die Stadt liegt südlich von Berlin. Das ist die herrliche Stadt, weil er viele Denkmäler hat.
Du musst hier einmal ankommen! Ich habe mich in Brenau und in den Menschen verliebt. Das ist die besten Tage in meinem Leben.

Viele Küsse
Deine Ania
2 zdania dobrze
croppus? Dawno ciebie nie było! Willkommen! I nic nie douczyłeś się jeszcze? Du Berlin? Ich Pcim Dolny City.
to ma być kartka pocztowa pisana z kursu językowego, który odbywa się w Niemczech.

Prosze o spr. i poprawę w razie błędów.

Brenau, den 05.08.2010
Hi Paulina,
Herzliche Grüße aus Brenau.
Ich lerne Deutsch in Deutschland. Ich ist in Berlin. Das ist Sprachekurs! Das ist toll! Ich bin Brenau bei Berlin. Die Stadt liegt südlich von Berlin. Das ist die herrliche Stadt, weil er viele Denkmäler hat.
Du musst hier einmal ankommen! Ich habe mich in Brenau und in den Menschen verliebt. Das ist die besten Tage in meinem Leben.

Viele Küsse
Deine Ania
Du ist in Berlin? Ich ist Pcim Dolny City. odmień to diabelstwo porządnie. To czarodziejskie słowo nazywa się "sein". Otwórz podręcznik, jak nie masz internetu.
Hi Paulina,
Herzliche Grüße aus Bernau.
Ich lerne Deutsch in Deutschland. Ich bin in Berlin. Ich mache einen Sprachkurs! Das ist toll! Ich wohne in Bernau bei Berlin. Die Stadt liegt südlich von Berlin. Das ist die herrlichste Stadt die ich kenne, weil hier viele Denkmäler sind.
Du musst hier einmal kommen! Ich habe mich in Bernau und in den Menschen verliebt. Das sind die besten Tage in meinem Leben.

Viele Küsse
Deine Anna
Przecież croppus i tak tego nie zrozumiała!
Cytat: diego13
Die Stadt liegt südlich von Berlin.

Diego-babo, pochrzaniła ci się róża wiatrów?
edytowany przez bongo-bongo: 03 paź 2010
nie odpowiadam za tresc textow a nie interesuje mnie polozenie geograficzne Bernau,jak bedzie mi to potrzebne to sprawdze na mapie a tak miedzy nami to znam bardzo dobrze kierunki na mapie w liceum mialam 4 lata geografie z baaaardzo wymagajaca nauczycielka i u niej mialam 4 prz skali ocen 5-2 i nie podskakuj bongo bo jestes nudny
Te twoje oceny sobie możesz wetknąć, bo bzdury piszesz nieopisane. bez składu i sensu i nie rzeczowo. Tak pomagasz twoim bliskim? Taka jesteś pomocnica dla twoich rodaków? Co mi po wymagającej nauczycielce, skoro ty południa od północy nie rozróżniasz? Pewnie przynosiłaś nauczycielce jajka z czworaków i dlatego miałaś takie dobre oceny...
a ty pewnie jajek nie przynosiles i teraz masz problem a jaki to juz sam wiesz, nie jestes osoba zdatna do oceniania czegokolwiek z niemieckiego jestes zerem kompletnym co udowodniles juz przez swoje zalosne proby tlumaczen wysmiewasz sie z postowiczow zeby odwrocic uwage od wlasnej glupoty ze mna to nie funktionuje przy najprostszych pytaniach rzucasz sie w w wir wymowek,glupich uwag i atakow a jeszcze nigdy nie udzieliles konkretnej odpowiedzi w tej pracy wazne sa inne sprawy ale jak zwykle nie dotarlo to do ciebie i nie dotrze bo jestes otoczony grubym murem zadufania w sobie i glupoty ok.
a kto ci to wszystko napisał? Odpisałaś gdzieś? U mnie musisz sama włączyć własną żarówę. Gotowca potrafię zawsze, ale nie mam zamiaru. kapito? I nie mam zamiaru tego udowadniać. Ani tobie ani nikomu innemu. A oceniać kogoś nie miałem i nie mam zamiaru. Co ty w ogóle za pedałologische bzdury wypisujesz? Masz problemy z rodowitym, czy co? A, może klej ci się skończył? Najprostszej róży wiatrów nie znasz, a rzcuasz się , jak kozi bobek na werblu...
co znam a co nie znam to wiem sama najlepiej i od kogos takiego jak ty nie mam najmniejszego zamiaru uwag przyjmowac nawet gotowca nie jestes w stanie napisac i o tym wiesz sam najlepiej a to co potrawisz po mistrzowsku to juz ci wyliczylam
Jak ci się mówi: puknij się w głowę, to ty pukasz się w tyłek wg twojej rurzy wiatruf. Nie piszę gotowców. Nie umiem. Nie znam nie-mieckiego. Nalej sobie kolejną porcję kleju i odrób lekcje za Polaka, kłótliwa dżdżownico!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Brak wkładu własnego