die einladung - zaproszenie

Temat przeniesiony do archwium.
Liebe...,
Ich mochte dich zur meiner Geburtstagsparty einladen. Ich feiere meinen Geburtstag am 11. Februar, am Freitag. Die Party beggint um halb acht Uhr in mein Garten. Falls das Wetter ist nicht schon, wir werden in mein Haus feieren. Zuerst grillen wir im Garten oder Haus, dann fahren wir in die Disco. Die Musik ist dort super. Ich hoffe dass Sie kommen.
Deine...

nie jestem pewna zdania z 'jeżeli', ponieważ nie miałam jeszcze tego typu konstrukcji na lekcji, lecz nie wpadłam na inny pomysł złożenia tego zdania...tak samo nie jestem pewna ostatniego zdania (''mam nadzieję, że przyjdziesz'') oraz czasu przyszłego, którego użyłam w drugiej części zdania z 'jeżeli' . Jedyne, czego jestem pewna to to, że mam to źle ;) proszę więc o pomoc, sprawdzenie i poprawienie jak najszybciej, bo mam to na jutro...z góry dzięki :)
beginnt
in meinem
falls das Wetter nicht so schön wird
feiern wir in meinem Haus
Zuerst werden wir im Garten oder im Haus grillen
Ich hoffe,das Sie kommen
dzięki wielkie :)))
edytowany przez Luvama: 01 lut 2011
Luxama, du nix auf Deutsch, c´nie?
zochama, nie, dlaczego? uczę się niemieckiego dopiero czwarty rok, nie miałam jeszcze czasu przyszłego i konstrukcji, których chciałam użyć w zadaniu, dlatego poprosiłam o pomoc ;) to, co miałam w szkole, w miarę opanowałam. niestety, u mnie w lo nie było podziału na lepszą i gorszą grupę z niemieckiego, więc siłą rzeczy mamy od podstaw...a tak poza tym, to od niemieckiego wolę angielski i z niego, przyznam się szczerze, jestem o wiele lepsza ;) a czemu pytasz? interesuje cię to? hmm, nie sądziłam, że kogokolwiek może interesować moja znajomość języka niemieckiego...
ale to chyba nie temat tego wątku.
Temat przeniesiony do archwium.