http://www.przeklej.pl/plik/deutsch-rar-0026q06mc5a5
Proszę o sprawdzenie tłumaczeń moich z tekstów w powyższym pliku, liczę na pomoc, bo mi wyszło tak kiczowato
DSC00558:
Monn -Marzipan Schnecken
Łatwe przygotowanie
Składniki (dla 8 osób):
250g mąki pszennej
1 łyżeczka soku cytrynowego, 2 jajka (?)
100ml mleka, 100g masła
20g świeżych Drożdży( 1/2 kostki)
30g cukru
Do farszu:
30g stopionego masła:
½ pudełka marcepana ?
1 Jajko(?) 1 torebka maku Back
Do dekoracji(?)
Trochę mleka do posmarowania
1butelka sosu deserowego waniliowego Burbon
2-3 łyżki ajerkoniaku
Ewentualnie 1 torebka cukru pudru(opcjonalnie)
2 pozostałe tłumaczenia dośle w najbliższym czasie
Edit
Do dekoracji:
1.Mąka, sól i sok cytrynowy pomieszać.Dodać jajka. Mleko podgrzać. Masło do tego rozpuścić. Dodaj do mieszaniny mąki.. Drożdże do tego pokruszyć. Posypać cukrem. Do ciasta ugniatać. Przykryć na około 30 minut kładąc w ciepłe miejsce, aż objętość znacznie wzrośnie.
2. Następnie ciasto w mące posypanej na blacie na 1/2 cm cienko rozwałkować, posmarować masłem. Marcepan w drobne sztuki pokrajać, z jajem wymieszać. Ostrożnie rozprowadzić na ciasto. Mak Bohn w małe kleksy(plamy) po tym rozmieścić równo wygładzając. Ciasto zwinąć,pokroić na 8części(kawałków)( Szerokość odpowiadająca foremkom do pieczenia. 8 foremek do pieczenia dobrze natłuścić, każde ciasto w kształcie ślimaka do foremek położyć
3.3. Ślimaki w rozgrzanym piekarniku od 25 do 30min piec. Kuchenka elektryczna:175C, Kuchenka gazowa:stopień 2, gorące powietrze 155C) Po 10minutach trochę mleka nanieść. Sos deserowy z ajerkoniakiem połączyć(?). Ciasto jeszcze serwować na letnio.
Rada;
Jeśli chcecue jeść na zimno ciasto,powinniście go lukrem ozdobić.
Na sztukę(ciasta) ok. 492kcal (2058kJ) 22g F,22g KH,8g E
Ilość gwiazdek *****