Sprawdzenie opisu obrazka

Temat przeniesiony do archwium.
Auf dem Bild sehe ich zwei Personen .
Eine Frau und einen Mann. Die beiden sind im Tisch.
Ich vermute Sie essen ich romantische Abendessen .
Auf dem Tisch zwei Brille sehen , Kerzen,Vase mit der Blumen und Geschirren .

Z góry dzięki...
WTF?
źle ?
co?
próbowałam napisać opis obrAZka , podkreślam próbowałam bo niestety marny jest mój niemiecki , więc prosze o opinie , czy chociaz jedno zdanie jest tutaj dobrze
A, co widzisz na tym obrazku? Po polsku? Tylko ramkę?
To napisz: Auf diesem Bild sehe ich nur einen Rahmen.
edytowany przez irkamozna: 29 sty 2012
Noto chciałam napisać tak :
Na obrazku widzę dwoje ludzi . Kobietę i mężczyznę .
Znajdują się oni przy stole . Podejżewam że jedzą oni romantyczną kolację . Na stole znajdują się dwa kieliszki , naczynia , dwie świece , flakon z kwiatami . (tylko niewiem czemu napisalam Brille , brille to chyba okulary)
Chciałam jeszcze dopisać że w tle widać blask świecy . Oraz że wybrałam ten obraz bo mi się bardzo podoba . Z tym że nie umiem tego napisać .
Bardzo prosze o pomoc , na jutro sie musze tego nauczyc a tu nic niemam nawet... Bardzo proszę
Na jutro?, stara! Paskudzisz całe forum bezsensownymi wpisami i chcesz to na jutro? Wiesz, co jest dzisiaj? Niedziela wieczorem! Wiesz, co ludzie robią w niedzielę wieczorem?
I piszesz, jeszcze, co chciałabyś napisać, ale o tym nie piszesz?
A, gdzie napisałaś brile? W zeszycie. czy w fejsbuku? Nachlałaś się już fo oporu, czy, jak tam z tobą?
Gdzie my jesteśmy? W przedszkolu? Chyba tak!
Same jajcuny tutaj...
1. niemam żadnego facebooka i innych
2 . tak jest niedziela , wieczór
3. mam problem wiec prosze o pomoc
4. chiialam tylko zeby ktos mi powiedzial czy to co jest w pierwszym wpisie jest źle
Pierwsze dwa zdania są dobre.
a mogła byś mi powiedzieć jak ma byc w 2 pozoostałych. Naprawde bardzo proszę .
Die beiden (sind) sitzen im am Tisch.
Ich vermute, Sie sie essen ich romantische Abendessen romantisch zu Abend. Ich vermute, es ist/ sie machen ein romantisches Abendessen.
Auf dem Tisch sehe ich/sieht man zwei (Brille = okulary???) sehen, Kerzen, eine Vase mit der Blumen und Geschirren Geschirr.
edytowany przez mamapia: 29 sty 2012
dziękuje ;)
Temat przeniesiony do archwium.