W tym roku ferie spędziłem w miłej atmosferze. Niestety w naszym województwie nie było ani śniegu ani mrozu. Zapisałem się na obóz narciarski w Zakopanem.
Musiałem przejechać kawał Polski aby tam dojechać. Ale było warto!
Codziennie rano wychodziliśmy zwiedzać miasto lub chodziliśmy po górach. Było naprawdę wysoko i wszyscy byli zmęczeni. Mimo tego wszyscy mieli siły aby jeżdzić na nartach. Jazda na nartach jest super. Niestety nie miałem okazji nauczyć się jeździć na snowboardzie.
W ośrodku gdzie mieszkaliśmy jedzenie nie było zbyt dobre. Wszyscy byli mili oprócz kierownika. Wieczory spędzaliśmy w świetlicy, a tam graliśmy w karty, bilard i tenisa.
Było naprawde fajnie. Za rok przyjade tu z rodzicami.
Dieses Jahr verbrachte ich die Ferien in einer entspannten Atmosphäre. Leider ist in unserer Provinz, gab es keinen Schnee oder Reif. Ich habe mich für Ski-Camp in Zakopane.
Polnischen Witz musste ich fahren, um dorthin zu gelangen. Aber es hat sich gelohnt!
Jeden Morgen verließen wir gingen wir in die Stadt oder die Berge zu erkunden. Es war wirklich hoch, und alle waren müde. Obwohl sie alle die Kraft hatte, zum Skifahren. Das Skigebiet ist groß. Leider hatte ich keine Gelegenheit zu lernen, ein Snowboard zu fahren.
In der Anlage, wo wir lebten, das Essen war nicht sehr gut. Alle waren eine Meile außer dem Manager. Abende auf dem Zimmer,und dort spielten wir beim Kartenspiel, Billard und Tennis.
Es war wirklich cool. Für das Jahr hierher kommen mit meinen Eltern.
Napisałem po polsku na brudno i przetłumaczyłem. Nie wiem czy jest poprawne gramatycznie. Z góry dzięki.