Sprawdzenie - Ronald Reagan (informacje na temat polityki)

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo bym prosiła o sprawdzenie. Z góry dziękuje :)

Ronald Reagan war der Autor von ökonomische Wechseln welche zu heftiger Entwicklung der USA geführt haben. Seine Politik sogenannt "Reaganomics" beruht auf Senkung des Einkommensteuer und Bestimmung des wenigen Teil der Fonds für Staatdienst. Neue Präsident glaubt auch, dass die Rolle von den Staat in der Wirtschaft geringer sein soll. Reagan als die erste Präsident möchte seine Herrschaft nicht allein amten. Er hatte viele Leute welche über die wichtigsten Sachen entscheiden haben. Manchmal Kritikers haben gesagt, dass er nur die Marionette ist und alles was schieben ist, unterschreiben will. Aber seine Wirkungskraft hat zu der Verbesserung der Situation von amerikanische Wirtschaft geführt. Man trat ein Wachstuch den Bruttonationalprodukt ein und entstand neue Arbeitsplätze. Der Zahl von arbeitslose Menschen und Preissteigerungsrate haben gefallen - die USA ist auf die Beine gekommen. Leider infolge der hohen Militärausgaben steigt jedoch in den folgenden Jahren das Haushaltsdefizit der USA. Aber infolgedessen Senkung des Steuer sind Investitions aufgeregt worden und Haushaltsgeld hat Mehrbetrag erreicht. Dank ihn hat sehr schwierige Situation des Staates geendet und seit diesen Zeit die Vereinigten Staaten sind die erste Weltmacht in der Ökonomie Bereich. Während seiner Kadenz hat Reagan die Unterstützung der Gesellschaft gewonnen, welche völlig auf ihn verlassen hat. So, auf diese Weise der ehemalige Schauspieler ist ein Vater des amerikanischen Volk geworden.
wstyd :(
może w czymś innym jesteś lepsza
A, jak to miało być po polsku? Bo czasem nie wiem, gdzie jestem...
Gdybym była lepsza w niemieckim to bym nie prosiła o pomoc.
Cytat: irkamozna
A, jak to miało być po polsku? Bo czasem nie wiem, gdzie jestem...
Nie umisz czytać ze zrozumieniem?
Nie pokrzykuj tutaj. Tutaj nie jest punkt usługowy.
Skąd masz ten tekst? Kto ci go napisał? Skąd wkleiłaś?
Całą dobę potrzebujesz na odpowiedź? Ja też czekam na twoją. Pewnie to ci nie jest wcale potrzebne. Pewnie musisz się jeszcze pięciu języków jednocześnie uczyć.
Kurde, znowu się zaczyna pokrzykiwanie na forum.
edytowany przez irkamozna: 08 mar 2012
Mój post skierowany był do Twojego przedmówcy i w żadnym wypadku nie jest "pokrzykiwaniem".
Nie traktuje tego jako usługi, to była tylko zwyczajna prośba. Potrzebuje tego tekstu do prezentacji o tematyce biznesowej, a niestety jeszcze nie mieliśmy zbyt wiele takiego słownictwa.
No, to masz sczęście. gdybyś od razu napisała do kogo piszesz, to oszczędziłłabym sobie paluchów.
Pytałam = nie odpowiadasz. No, więc, po kiego mamy tu przesuwać 7 qm powietrza z lewa na prawo?

btw. Jeśli nie mieliście takiego słownictwa, to zajrzyj do słownika.
edytowany przez irkamozna: 08 mar 2012
Ronald Reagan był autorem ekonomicznych zmian które doprowadziły do gwałtownego rozwoju USA. jego polityka zwana Reaganomiką na zmniejszeniu podatku dochodowego i przeznaczenia mniejszej części dochodu na służbę państwową. Nowy prezydent wierzył także, że rola rządu w gospodarce powinna być mniejsza. Reagan jako pierwszy prezydent nie chciał sprawować swoich rządów samotnie. Miał wielu ludzi ktorzy decydowali o wielu ważnych problemach. Czasami krytycy twierdzili, że jest on tylko marionetką i podpisze wszystko co jest mu podsunięte. Ale jego siła działania doprowadziła do polepszenia sytuacji amerykańskiej gospodarki. Nastąpił wzrost PNB, powstały nowe miejsca pracy. Liczba bezrobotnych i wskaźnik inflacji spadły - USA stanęło na nogi. Niestety w następstwie wydatków na militaria w następnych latach powiększył się deficyt budżetowy. Jednak spadek podatków pobudził inwestycje i budżet osiągnął nadwyżke. Dzięki niemu zakończyła sie bardzo zła sytuacja Stanow Zjednoczonych i od tego czasu USA stało sie pierwsza potegą w dziedzinie ekonomii. Podczas swojej kadencji Reagan zyskał poparcie społeczeństwa które całkowicie na nim polegało. W ten sposób były aktor stał się ojcem amerykańskiego norodu.

Jeśli nadal jesteś w stanie mi pomóc, to bardzo bym prosiła.
Bazowałam właśnie na lingu ;)
Cytat: ania9220
Bazowałam właśnie na lingu ;)

zrozumienie tesktu - słabe, wyczucie językwe - żadne
ania= użyj PONS.eu. On ci powie, jak trzeba tłumaczyć słowo "zmiany" (i inne też). Tekst jest dla ciebie jeszcze za trudny. Poskracaj zdania, bo plączesz się w nich strasznie, a powinnaś najpierw sama rozumieć tekst, który publikujesz na forum. Może wtedy pogadamy.
btw. przeredaguj także polski tekst, bo np. zdanie:
Miał wielu ludzi ktorzy decydowali o wielu ważnych problemach.jest strasznie kulawe. Dlaczego? Jak się "decyduje" o problemach? No, nie wiem, co to ma być... (przed "które" zawsze wstawiaj przecinek)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia