List o psie (sprawdzenie)

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś mógłby sprawdzić mi taki list? ;)
Liebe Anna, Ich danke dir für deinen Brief. Ich Grüsse dich. Was bist du?
Zum Geburstag bekomme ich der Hund von meine Eltern. Mein Hund ist klein, zottig und vielfarbig. Er heist Aron. Ich fuhre mein Hund spazieren und er bellt die Vogeln an. Ich füttere ihm und ich spiele mit meinem Hund. Leider habe ich ein Problem. Ich gehe in den Urlaub ans Meer. Leider kann ich nicht meinem Hund. Sie könnten nach meinem Hund fur zwei Wochen aus?
Schreib mir bitte schnell zuruck. Grüsse und Küsse. Deine XYZ
Jak kotek chce pisać po niemiecku o piesku, to niech najpierw znajdzie niemieckie literki.
wydaje mi się, że tam gdzie miały być niemieckie literki to je wstawilam ;)
To się kotkowi tylko wydaje.
Mamy jeszcze długo gadać o d...e Maryni?
Zauważyłam jeszcze tylko "zurück" więcej nie widzę. Jestm bardzo słaba w niemieckim, dlatego poprosiłam o sprawdzenie, gdybym wiedziała wszystko to pewnie bym nie prosiła o pomoc.
Wiemy, że dlatego prosiłaś i gdybyś wiedziała...
Ale w necie są słowniki, gdzie można każde słowo sprawdzić zanim je się opublikuje.
Mamy ten niedbały tekst przeglądać pod kątem literek? To twoje zadanie.
Sprawdzanie bałaganiarstwa, to nie pomoc. Tekst jest idiotycznie prosty.
A, tutaj nie jest punkt usługowy za fryko na takie elementarne rzeczy.
No tak na pewno Pan/Pani jest tak wybitnym specjalistą w dziedzinie tego języka, że sprawdzanie tak idiotycznie prostych tekstów godzi w Pana/Pani honor i w ogóle. Niestety ten język nie jest moją mocną stroną i liczyłam na pomoc, ale jak widać niczego nie można zrobić dla ludzi bezinteresownie.
Chcesz pogadać o mnie? To po kiego ten twój tekst o piesku, koteczku? Rusz twą grubę sempiternę i przetrzep słowniki. I to w trybie natychmiastowym!
Jeśli chodzi o moje pośladki to mają odpowiedni rozmiar ;) Nie ma Pan/Pani zamiaru pomagać to po co przesiadywać na takim forum? Może lepiej trzeba sobie znaleźć jakąś wartościową pracę albo pasję? Pozdrawiam i żegnam.
Najwyższy czas popaść w rozkimnę. Spal żółte kalendarze. Może to lepsze zajęcie aniżeli twoje przesiadywanie na forum.
Temat zamknięty, bo widzę, że tu i tak pomocy nie otrzymam. Baw się dobrze poniżając i obrażając innych i wywyższając się znajomością języka (oraz egoizmem i brakiem kultury) na poziomie eksperckim.
Przy tobie się doskonale ubawiłam. Nie odchodź jeszcze! Tutaj jest dzisiaj tak nudno. A, ty dajesz tak dużo powodu do śmiechu! Zostań jeszcze, mój ty koteczku na poziomie kartoflanego placka. Proszę! Jesteś rozkoszna, w twojej durnocie!
Ty chyba masz jakiś problem ze sobą. Aż tak duże kompleksy, że musisz je leczyć na niemieckim forum? Nie widziałam, żebyś logicznie odpowiedziała na ani jedno pytanie na tym forum, za to po wszystkich jeździsz z góry na dół. A jeśli chodzi o durnotę to Ty reprezentujesz jej taki poziom, że w ogóle się nie śmiem porównywać.
du bist das pflaster fur meine seele
no to koteczek Ciebie zgasił :) hehe
das glaubst bloss du, buahahahaha!
Temat przeniesiony do archwium.