sprawdzenie tekstu. Z góry dziękuję!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1) Ich schreibe bei Dir, weil ich über meiner Schule erzählt möchte. Ich besuche jetzt in 7 LO in Kraków. Manchmal beginne ich um 7.30 Uhr die Lektion und ende um 15.00 Uhr. Ich lerne Mathematik, Erdkunde, Geschichte, Polisch, Physik, Bio, Englisch, Deutsch, Informatik und Sportunterricht. Ich lerne meisten Stunden Mathematik, Polisch und Englisch am Mitwoch und Donnerstag. Zusätzlich lerne ich Deutsch (drei Stunde) ein Mal pro Woche. Ich mag am liebsten Deutsch, Informatik und Sportunterricht. Auf Deutsch schreiben, diskutieren und lesen wir den Text. Auf Informatik programieren wir die Programe. Auf Sportunterricht spielen wir Handball, Tischtennis, Volleyball, Basketball, Hockey und turnen wir. Ich hoffe, daß Du nach Polen kommst!
2) Ich bin jetzt in Kroatien. Am Abend gehe ich manchmal an den See. Ich spiele hier Handball und schwimme. Ich treibe auch Tennis auf die Turnhall in das Feriendorf. Ich kann Stress abbauen. Heute fahre ich nach Berlin.
Jak to było po polsku?
1)Piszę do Cb, ponieważ chcę Ci opowiedziec o moich wakacjach. Zazwyczaj zaczynam lekcje od .. do...
2) Jestem teraz w Chorwacji. Wieczorami chodze zazwyczaj nad morze. Trenuje tenisa na sali sportowej w ośrodku wypoczynkowym. Mogę w ten sposób odreagowac stres. Jutro jadę do Berlina.
(To te najwazniejsze zdania)
Dobry dowcip od Cb...
Chodziło mi o zdania...
Cb = Ciebie <-- Ich schreibe bei Dir (nie wiem czy jest dobrze dlatego napisałam na forum)..
Pytam o cały tekst. Mam jeszcze raz zapytać? No, to pytam. Proszę o nie używanie skrótów typu "Cb, wgl" i tym podobnych.
i znów usunięto mój wpis o pokemonie.
Cenzura gorsza niż za komuny!
Ja tam się już przyzwyczaiłam. Szkoda nerw... Pokemony są przecie pod ochroną-
Cytat: Tamod
i znów usunięto mój wpis o pokemonie.
Cenzura gorsza niż za komuny!

a czy ty nie jestes za mlody zeby o zensurze kommunistycznej pisac
Cytat: Diego44
a czy ty nie jestes za mlody zeby o zensurze kommunistycznej pisac

wyobraź sobie, że nie
za komuny cenzurowali moje wpisy w zeszytach komunistyczni nauczyciele, i milicja mnie szykanowła jak malowałem pewne rysunki na murach
a ja myslalam ze ty jestes duzo mlodszy
Cytat: Diego44
a ja myslalam ze ty jestes duzo mlodszy

duchem oczywiście jestem
.
edytowany przez kokosowy94: 10 maj 2012
Cytat: kokosowy94
.
Chciałeś sprawdzić tekst?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka