Dobry wieczór.
Mam do napisania pracę dotyczącą posiłków w ciągu dnia. Napisałam, jednak nie jestem pewna w 100% czy ta praca jest dobrze napisana, dlatego bardzo byłoby mi miło gdyby ktoś zaczerpnął sił i mi pomógł :)
POLSKIE:
W ciągu dnia mam trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolację. Nie mam drugiego śniadania i podwieczorku. Moje śniadanie trwa od 8 do 9 godziny. Na śniadanie jem płatki z mlekiem oraz piję sok pomarańczowy. Do tego obiad jem/spożywam w godzinach od 13 do 15. Na obiad jem frytki z keczupem, jajko sadzone oraz piję pepsi. Kolację zaczynam od 20 i kończę o 21. Wtedy jem bułkę z serem oraz sałatkę.
Wiem, że ten opis jest średnio składny, ale chcę, żeby po prostu był.. prosty :)
NIEMIECKIE:
Ich habe drei Mahlzeiten: zum Frühstück, zum Mittag und zu Abend. Ich habe nicht ein Mittagessen und Nachmittagskaffe. Mein frühstück zwischen 8 und 9 Uhr. Zum Frühstück esse ich Cornflakes mit Milch und ich trinke Orangesoft. dazu Zu Mittag essen ich zwischen 13 und 15 Uhr. Ich esse Pommes frites mit Ketchup, Spiegelei und ich trinke Pepsi dazu. Zu Abend essen ich zwischen 20 und 21 Uhr. Ich esse Brötchen mit Käse und Salat.
Z góry dziękuję serdecznie za sprawdzenie! :)