Opis mieszkania - prośba o sprawdzenie.

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Meine Wohnung ist klein. Ich habe nur ein Zimmer, eine Küche und ein Bad, aber das ist genug für mich. Wenn einkomme ich ins Haus hin, ich lasse meinen Schüher im kleinen Korridor stehen. Dort stehen nur eine hülzerne Schränkchen und ziemlich ein großes Spiegel. Die Wände sind blassrosa. Von Korridor kann mann ich ins Bad oder ins Zimmer gehen. Ins Bad gibt es eine Wanne, Waschtisch,Waschmaschine klein Spiegel und ein Klosett.. Das Zimmer ist blau bemalen. Am Fußboden liegen ein weißer Teppich.. Rechts befindet sich mein Bett, dagegen steht das Schreibtisch und an dem ihm liegt mein Laptop und die Lampe. Unter dem Fenster gibt es Fernsehgerät an der Kommode. An die Wände hängt die Poster meiner Lieblingsmusikgruppe und die Sammlung meines Autographes. Ich habe eine große Schränkchen auch - dort befindet sich meine Ankleiden. Ich habe viele sie. Ich bin fan Mode! Die Küche ist sehr gut ausstatten. Dort gibt es eine Kühlschrank, ein Tisch und Schränke. An der ihnen liegen eine Mikrowelle und Toster. Nebenan den Tisch stehen vier Stühlen. An dem Decke hängt Kronleuchter. Ich mag meine Wohnung, so ich sorge für sie.
Cytat: Elizabetka23
Meine Wohnung ist klein. Ich habe nur ein Zimmer, eine Küche und ein Bad, aber das ist genug für mich. Wenn einkomme ich ins Haus hin, ich lasse meinen Schüher im kleinen Korridor stehen. Dort stehen nur eine hülzerne Schränkchen und ziemlich ein großes Spiegel. Die Wände sind blassrosa. Von Korridor kann mann ich ins Bad oder ins Zimmer gehen. Ins Bad gibt es eine Wanne, Waschtisch,Waschmaschine klein Spiegel und ein Klosett.. Das Zimmer ist blau bemalen. Am Fußboden liegen ein weißer Teppich.. Rechts befindet sich mein Bett, dagegen steht das Schreibtisch und an dem ihm liegt mein Laptop und die Lampe. Unter dem Fenster gibt es Fernsehgerät an der Kommode. An die Wände hängt die Poster meiner Lieblingsmusikgruppe und die Sammlung meines Autographes. Ich habe eine große Schränkchen auch - dort befindet sich meine Ankleiden. Ich habe viele sie. Ich bin fan Mode! Die Küche ist sehr gut ausstatten. Dort gibt es eine Kühlschrank, ein Tisch und Schränke. An der ihnen liegen eine Mikrowelle und Toster. Nebenan den Tisch stehen vier Stühlen. An dem Decke hängt Kronleuchter. Ich mag meine Wohnung, so ich sorge für sie.
Bardzo ładnie! Od kogo odpisłaś?
ein Schüher = worek na kapcie
ein Köpfer = czapka
ein Popohalter = majteczki
ein Pimmler = kondom.
Genialne!
Pisałam sama, a co mają znaczyć podane przez Ciebie słówka?
no i masz niuniel

te slowka nic nie znacza
Owszem i znaczą. Ucz się ich. One ci bardzo pomogą w niemieckim.
To samo znaczą, co twój Schüher.
halinka nie znała Schühera. Dzisiejsze pokolenie fejsbuka wie, co to jest.
pacan
koziolek matolek
fakt
Schüher to wg mnie były buty. Po to dodaje się tu teksty żeby ktoś je sprawdził, ocenił i wyłapał błędy. Już wiem, że buty to po prostu Schuhe, dzięki, że chociaż tyle dzięki twoim wypowiedziom się dowiedziałam.
Jakbyś wlazła w słownik, to dowiedziałabyś się wszystkiego!
wpisujesz "buty" i wyskakuje ci samo. Na pewno nie "Schüher". Więc nie cuduj.

Po to się chodzi do szkoły, żeby przynajmniej Alamakota się nauczyć, ale tobie się nie chce.
Dlaczego mnie ma się chcieć za ciebie?
Nikt nie każe Ci komentować moich postów! Każdy może popełnić błąd i na pewno nie jesteś osobą, która ma prawo oceniać czy mi się coś chce czy nie. W szkole nie uczę się tego języka, tylko angielskiego, a niemiecki staram się ogarnąć na własną rękę, ale skoro nie chcesz pomagać to chociaż nie krytykuj.
Nikt nie każe Ci komentować moich postów! Każdy może popełnić błąd i na pewno nie jesteś osobą, która ma prawo oceniać czy mi się coś chce czy nie. W szkole nie uczę się tego języka, tylko angielskiego, a niemiecki staram się ogarnąć na własną rękę, ale skoro nie chcesz pomagać to chociaż nie krytykuj.
Jaki błąd? Jaki błąd? Kto pisze obłąd? Ja nie chcesz pisać to nie krytykuj jak sie ci sie chce pomoc leniwcu parszywa, kurde bedzie mi tu jeszcze wymyślacć gnojek jeden.
Ty się najpierw naucz pisać po polsku! Bo z tym u ciebie kiepsko, podobnie jak z kulturą i dobrym wychowaniem. No ale można ci tylko współczuć. I radzę przeczytać regulamin, bo za pewnego rodzaju wypowiedzi można ponieść odpowiedzialność.
Ty się najpierw naucz pisać po polsku! Bo z tym u ciebie kiepsko, podobnie jak z kulturą i dobrym wychowaniem. No ale można ci tylko współczuć. I radzę przeczytać regulamin, bo za pewnego rodzaju wypowiedzi można ponieść odpowiedzialność.
dzie ten leguramin, leniwcu, dzie masz leguramin? Idz pod sad, idz, ale pospiesz sie bo jutro zamkniety. Muj jest jutro otwarty ale ftedy pszegrasz.
Przylazla sierota wreszcie po trzech dniach i jeszcze jadaczkie rozwala tutej.
Ty za to masz tak interesujące życie, że siedzisz tu prawie cały czas, gratuluje! Ogólnie to biedny jesteś, tylko płakać... no ale zdarzają się i tacy. Jakbyś nie wiedział to na każdym forum obowiązują podobne zasady, a już na pewno zakazujące używania obraźliwych tekstów. Do sądu zdążę - o to się nie martw.
Ty za to masz tak interesujące życie, że siedzisz tu prawie cały czas, gratuluje! Ogólnie to biedny jesteś, tylko płakać... no ale zdarzają się i tacy. Jakbyś nie wiedział to na każdym forum obowiązują podobne zasady, a już na pewno zakazujące używania obraźliwych tekstów. Do sądu zdążę - o to się nie martw.
A, pewnie, bo nie jestem 100 lat za murzynami, jak ty. Niby taki fejsbukowy specjalista, ale z Niemca ni cholery NIC nie umisz. Nawet ci ten ajpott nie pomaga.
U mnie?
Internet, w pociągu, w przeciągu, na drągu.
Jak już się wypłaczesz,to zasuwaj do sądu.

Uwaga!

Nie masz za dużo czasu na to!
Nie marnuj go, bo nigdy się Niemca nie nauczysz! LENIU!

....i zaczynaj się martwić o siebie, bo ja twojego Niemca wcale nie potrzebuję!
To TWOJA POTRZEBA, LENIU!
Do sądu zdążę - o to się nie martw.

syndrom niedopchnięcia?
Niemca JESZCZE nie umiem, bo gdybyś umiał czytać ( co powinieneś opanować do perfekcji korzystając non stop z internetu, ale widać słabo ci to idzie < żal> ) to dopiero uczę się niemieckiego.
Nie mierz ludzi swoją miarą - to że ty płaczesz po kątach nie znaczy że każdy :)
A ja nie potrzebuję twoich głupkowatych odpowiedzi, bo więcej ode mnie nie umiesz.

MysteryMan : syndrom ten pewnie ma twoja kobieta ( choć wątpię czy ją masz, ale jeśli ewentualnie tak to współczuję )
Niemca JESZCZE nie umiem, bo gdybyś umiał czytać ( co powinieneś opanować do perfekcji korzystając non stop z internetu, ale widać słabo ci to idzie < żal> ) to dopiero uczę się niemieckiego.
Nie mierz ludzi swoją miarą - to że ty płaczesz po kątach nie znaczy że każdy :)
A ja nie potrzebuję twoich głupkowatych odpowiedzi, bo więcej ode mnie nie umiesz.

MysteryMan : syndrom ten pewnie ma twoja kobieta ( choć wątpię czy ją masz, ale jeśli ewentualnie tak to współczuję )
No, to ucz się. Czego tu?
Jak tak dużo umiesz, to o socho? Das Zimmer ist blau bemalen.
No i ! świński duet powrócił z jeszcze większą dawką prostackiego humoru rodem z DDR.
Fanfaren !
A ty nawet pokoju nie umisz opisac.

ona tego syndromu nie ma, a u Ciebie występują klasyczne objawy (nie mylić z PMS)
naburmuszenie, piana się toczy, nienawiść zieje (a za każdym chłopem się ogląda)
jeśli 23 to lata, to współczują twojemu chłopakowi (jeśli jakiś wytrzymał wiecej niż tydzień - Panie czuwaj nad jego umęczoną duszą)
do tego dochodzi kompletny brak logicznego myślenia i zaburzenia poznawcze (mam analizować dalej?)
PS. do tego pewnie straszysz w nocy (bo w dzień chodzisz z torbą papierową na głowie)
Cytat: klemens001
Fanfaren !

klemensiu, z twoim niemieckim i przemożną chęcią pomocy innym (nic od siebie na forum nie dałeś) to bym się nie odzywał
PS. Das Dream-Team ist zurück.
MysteryMan: ale ty masz bujną wyobraźnie, to chyba przez dużą ilość oglądanych bajek dla dzieci, to twój poziom ( nie obrażając dzieci ) - tylko tak można skomentować twoją "inteligentną " wypowiedź.
MysteryMan: ale ty masz bujną wyobraźnie, to chyba przez dużą ilość oglądanych bajek dla dzieci, to twój poziom ( nie obrażając dzieci ) - tylko tak można skomentować twoją "inteligentną " wypowiedź.

czyli postawiłem właściwą diagnozę
PS. neospazmina pomaga w twojej "dolegliwości"
przez dużą ilość oglądanych bajek dla dzieci

te bajki są dostępne dla dzieci w wieku powyżej 18 lat
O takich to ty tylko możesz usłyszeć od dorosłych, dla ciebie są te poniżej 18. Dzięki za diagnozę, hasło w google.pl każdy umie znaleźć. Kolejny plus za "inteligencję".
O takich to ty tylko możesz usłyszeć od dorosłych, dla ciebie są te poniżej 18. Dzięki za diagnozę, hasło w google.pl każdy umie znaleźć. Kolejny plus za "inteligencję".

widzę, że plusy dajesz (i pewnie nie tylko, ale żaden chętny nie chce), w sumie nie ma się co dziwić, charakterek masz jak rasowa diva
Ty byś dostał w pysk. Widać, że jesteś prostacki.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia