teraz może być???

Temat przeniesiony do archwium.
Zubereitung :
Tomaten und Kräuter waschen.Die Knoblauch schälen.
Tomaten, Kräuter und Knoblauch in Scheiben. Spaghetti kochen.Olivenöl in einer Pfanne erhitzen. Nun in Olivenöl beides leicht anschwitzen, Tomaten dazu geben.
A poczytała wskazówki tutaj?
https://niemiecki.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa-sprawdzenie/239226#post1514589
Nie mogłam wejść na podany link.
Cytat: Revelka1131
Nie mogłam wejść na podany link.
A, teraz?
Okey. Tam jest fajnie napisane, ale ja na mnie jest zbyt dobrze. Proszę o sprawdzenie tego co wstawiłam.
do bani
Widziałaś szarlotkę z pomidorami i czosnkiem?
Ale nie to jest zupełnie inny przepis na spaghetti. O tamtym zapomnij.
Aha...
do bani
To może tak:
Tomaten und Kräuter waschen. Die Kräuter trocken tupfen und grob hacken. Die Tomaten in Scheiben hacken. Die Knoblauchzehen Schälen und in feine Würfel schneiden.
edytowany przez Revelka1131: 18 lut 2014
a dalej?
Jadłaś już coś takiego? bue-bue...
Nie wiem co dalej. Ja tego napewno nie napiszę.
To jest przepis próbuje przełożyć to na niemiecki :bulę obrać i drobno posiekać. W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę, dodać cebulę i chwilę przesmażyć (nie przypalić- żeby cebula się na pewno nie przypaliła można posypać ją solą). Ząbki czosnku wycisnąć bezpośrednio do rondla i dokładnie wymieszać. Zalać pomidorami z puszki, wymieszać i dusić na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. W tym samym czasie na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso mielone i usmażyć, aż lekko zbrązowieje. Po około 10 minutach sos zdjąć z ognia i zblendować (lub ewentualnie przetrzeć przez sitko). Zmiksowany sos ponownie postawić na ogniu, dodać usmażone mięso mielone, doprawić oregano, bazylią, solą i pieprzem dokładnie wymieszać i dusić na średnim ogniu przez około 10-15 minut, aż zgęstnieje. Dodać wcześniej ugotowane makaron spaghetti.
Cytat: Revelka1131
Nie wiem co dalej. Ja tego napewno nie napiszę.
Napisz najpierw o kromce chleba z masłem. Poćwicz trochę.
edytowany przez niuniel: 18 lut 2014
Temat przeniesiony do archwium.