proszę o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć mam do napisania na jutro takie coś :

Rozmawiasz ze swoim Niemieckim kolegą w sprawie stresu:
- jakie sytuacje powodują u ciebie stres
- jak się czujesz kiedy jesteś pod wpływem stresu
- co robisz aby ten stres zneutralizować

---------------------------------------------------------------------------

- Najbardziej się stresuję kiedy idę do odpowiedzi w szkole i przed ważnymi klasówkami i kiedy mam z kimś ważną rozmowę
- Wtęczas czuje się bardzo niedobrze boli mnie głowa, ręce mi drżą i najczęściej nie wiem co odpowiedzieć. A przed klasówkami wszystko zapominam.
- słucham muzykę i gram w piłkę nożną żeby zneutralizować stres.

- Ich bin gestresst wann ich gehe zu antworte zu Schlung, vorwichtingturisch Klassenarbeit und wann ich habe von mit wichtigur diskussion.
- Dann ich schlecht fuhlen ich habe kopfschmerzen, hands mir zittern und ich nein wisse was antworte. Vor Klassenarbeit ich alles vergessen.
- Ich hore musik und spile in FutBall zu neutraliesieren stress

Proszę o sprawdzenie i ewentualne poprawienie PLISSSS
Najbardziej się stresuję kiedy idę do odpowiedzi w szkole i przed ważnymi klasówkami i kiedy mam z kimś ważną rozmowę
- Wtęczas czuje się bardzo niedobrze boli mnie głowa, ręce mi drżą i najczęściej nie wiem co odpowiedzieć. A przed klasówkami wszystko zapominam.
- słucham muzykę i gram w piłkę nożną żeby zneutralizować stres.

------------------------------
----------------------------
-----------------

- Ich bin gestresst, wenn ich vor der Klasse mündlich abgefragt werde, vor wichtigen Klassenarbeiten und vor wichtigen Gesprächen.
- Dann fühle ich mich schlecht, habe Kopfschmerzen, meine Hände zittern und ich weiß nicht, was ich antworten soll. Auch vor den Klassenarbeiten vergesse ich alles.
- Um mich zu entspannen, höre ich Musik und spiele Fußball.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego