Moja przyjaciółka nazywa się Paulina. Znamy się rok czasu. Dość szybko zaczęła się nasza przyjaźń. Zawsze mogę na niej polegać. Mamy podobne charaktery i świetnie się rozumiemy. Wiem, że zawsze życzy mi wszystkiego najlepszego, ja jej też. Myślę, że jest prawdziwą przyjaciółką. Mogę jej powiedzieć o wszystkim co mi leży na sercu. Rozmawiamy szczerze i na różne życiowe tematy. Paulina jest pęłnoletnia i ma już własne mieszkanie. Czasami zaprasza mnie na herbatę, chodzimy też do miasta na zakupy. Nie ma miedzy nami odczucia konkurencji, ponieważ przyjaciele nie konkuruja ze sobą, ale się wspierają.
Meine Freundin heißt Paulina. Wir kennen einander schon ein Zeitjahr. Genug schnell fing unsere Freundschaft an. Immer kann ich(polegać na niej) Wir haben ähnliche Charaktere und wir verstehen sich glänzend. Ich weiß, dass sie wünscht mir immer alles Gute und ich ihr auch. Ich denke, dass sie ist wahre Freundin. Ich kann ihr alles was mir am Herz liegen. Wir sprechen aufrichtig und auf verschiedene Lebensthemen. Pauline ist volljährig und hat schon eine eigene Wohnung. Manchmal lädt mich zum Tee ein, wir gehen in der Stadt einkaufen. Es gibt zwischen uns keine Konkurrenzgefühle, weil gute Freunden nicht konkurrieren, aber sich unterstützen.