Mogłby mi ktos w tym pomóc??
Pierogi Ruyskie
Składniki:
Na ciasto:
400 g mąki
2 żółtka
3/4 szklanki letniej wody
Na nadzienie:
750 g ziemniaków
250 g twarogu
2 cebule
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
sól, pieprz
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. dokładnie rozgnieść specjalnym tłuczkiem z dziurkami i zmiksować z twarogiem, jak jeszcze będą ciepłe - powstanie wtedy gładka masa i łatwiej będzie można formować farsz
Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z ze zmielonym twarogiem, przetartymi ziemniakami. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem.
Ciasto:
Do michy wsypać mąkę, sól, wbić żółtko, dodać masło i rozetrzeć składniki. Teraz jedną ręką wlewać powoli ciepłą wodę, a drugą mieszać ciasto, żeby składniki ładnie się połączyły. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować je na cieniutko na blacie posypanym nieco mąką. Szklanką wykrawać placuszki, sowicie nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę.
Podawać polane masełkiem ze zrumienioną na brązowo cebulką
PO NIEMIECKU:
Teigtaschen mit Quark und Kartoffeln
Zutaten:
Auf Kuchen:
400 g Mehl
2 Eigelb
¾ glas kaltes Wasser
Auf Füllung
750g Kartoffeln
250g Quark
2 Zwiebel
2 Esslöffel Butter
1 Esslöffel Öl
Salz Pfeffer
Kartoffeln schälen und kochen w osolonej wasser. Gründlich zerdrücken durch maschine mixen mit Quark wie noch warm sind. Aufstand dann glatt Masse und besser kann formen.
MOŻE KTOŚ MI TO PRZETŁUMACZYĆ?? BARDZO CIĘZKO JEST MI TO NAPISAĆ ..