kilka zdań,a właściwie niewielki list.. POMOCY :[

Temat przeniesiony do archwium.
Mam nadzieję że ktoś o dobrym sercu mi pomoże:) może dla kogoś kto umie niemiecki to nie jest problem taki krótki list ale niestety dla mnie jest i to wielki. Mam to napisać na juto a mam zagrożenie z niemieckiego , wiec bardzo proszę o pomoc. dziękuję....

Kochana Aniu,
na wstępie listu serdecznie cię pozdrawiam. Piszę do ciebie aby podzielić sie wrażeniami z koncertu Rolling Stones na którym byłam. Miał on miejsce 15,10,2007 roku w Warszawie.Bilet kosztował 100zł i już miesiąc wcześniej ich brakowało. Było bardzo bardzo dużo fanów. Atmosfera była wspaniała! Wszyscy świetnie się bawili. Największy problem miałam z powrotem do domu. Większość najbliższysz przystanków autobusowych była przeniesiona bardzo daleko. Musiałam wrócić taksówką. Nie żałuję że byłam na tym koncercie bo super sie bawiłam! Mam nadzieję na szybką odpowiedz. Napisz co u ciebie i jak sie czujesz.
pozdrawiam
xyz
Liebe Anna,
zuerst einmal grüße ich dich herzlich. Ich schreibe dir, um mit dir meine Eindrücke von dem Rolling Stones Konzert zu teilen, dass ich besucht habe. Es fand am 15.10.2007 in Warschau statt. Die Eintrittskarten haben 100 zl gekostet und waren schon einen Monat vorher ausverkauft. Es waren sehr viele Fans dort, die Atmosphäre war einfach toll! Alle hatten sehr viel Spaß. Mein größtes Problem war jedoch die Nach-Hause-Fahrt (tu nie jestem pewna pisowni). Ein Großteil der Bushaltestellen wurde an weit entfernte Orte verlegt. Deswegen musste ich mit einem Taxi zurückfahren. Ich bereuhe allerdings nicht, dass ich auf diesem Konzert war, denn ich hatte sehr viel Spaß! Ich hoffe auf eine baldige Antwort von dir. Schreib mir unbedingt, wie es dir geht und was du gerade machst.

Liebe Grüße,
xyz

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie